Nerver ga "Annie"-suksess

Artikkelen er over 12 år gammel

Det ble full klapp for teatergruppa Tut & Kjørs premiere på musikalen "Annie" i går kveld. Men det var sannelig nære på at det gikk galt.

DEL

For første gang var en hund med på en teaterforestilling på Romerike. Men det var ikke den sju år gamle terrieren Tera som gjorde at hele premieren et øyeblikk hang i en tynn tråd. Det var hovedrolleinnehaveren Caroline Kildebo Moen som fikk et litt uventet problem like før hun skulle på scenen.

– Ja, jeg holdt på å stikke av. Jeg var sååå nervøs, sier hun når premieren endelig er i havn. Hun puster lettet ut. Dagen startet jo så bra.

– Vet du, mamma serverte meg frokost og en bukett hvite roser på senga. Gjett om det var en fin start, da. Nervene kom 10 minutter før vi skulle begynne. Det var helt grusomt.

En av de voksne i teatret, Even Mølmshaug, satte i gang avslappingsøvelser og fikk roet henne ned. Det hjalp.

Største oppsetning

Barne- og ungdomsteatret Tut & Kjør har de siste årene våget seg på stadig større utfordringer. Gårsdagen premiere, som trakk fullt hus, er den største i teatrets historie, på flere måter. En ting er at budsjettet lyder på hele 210.000 kroner. Noe annet er at det er gitt plass til hele 46 skuespillere på scenen. Leder Martin Marsøe forteller at det er et bevisst valg.

– Vi har gitt plass til alle, til og med dem som står på ventelista. På scenen er aldersspennet fra fire til 17 år. Tut & Kjør skal være et teater hvor det er plass til alle, sier Marsøe og legger til at hele 65 voksne har vært med på å få forestillingen på beina.

Roet seg med en gang

Erland Karlsen har den sentrale rollen som Daddy Warbucks, den formuende herremannen som henter foreldreløse Annie ut av barnehjemmet.

Han hadde ingen planer om å stikke av, men det var sannelig tøft nok før teppet gikk opp.

– Jeg gruet meg veldig, helt utrolig. Hele lørdagen gikk med til å slappe av og gå igjennom scenen. Nervene kom da jeg så alle i salen, det var fullsatt jo.

Erland Karlsen opplevde imidlertid det samme som Caroline.

– Allerede etter første replikk roet det seg, da bare gledet jeg meg til fortsettelsen. Nå føles det bare godt. Dette ble en suksess, synes Erland Karlsen.

Gøy med teater

Miriam Jacobsen går første året på dramalinjen på Lillestrøm videregående skole. I går bekledde hun hele tre roller i "Annie", uten å grue seg i det hele tatt.

– Teater er gøy, det er det jeg vil drive med, sier hun.

Også Caroline Kildebo Moen synes det er gøy. Neste gang tror hun ikke at hun tenker på å stikke av. I det øyeblikket hun sto under rampelyset på scenen, fløy nemlig alle sommerfuglene sin vei.

– Da er jeg i mitt ess, skjønner du. Det er dette jeg liker aller best. Nå føles alt bare helt herlig.

Bingsfosshallen i kveld, søndag 18.00. Spilles også fire kvelder kommende uke.

Artikkeltags