33-åringen fra Lørenskog ble av spillselskapet Betsafe.com i går rangert som nummer fem av gruppen på seks semifinalister i kveldens sending. Bare Lisa Johnsen Schjelderup ble rangert dårligere, på en sjetteplass. Fra semifinalen i kveld skal tv-seerne stemme to deltakere videre.

– Jeg ser at jeg har havnet i en veldig skummel gruppe. Men selv mener jeg at det er innsatsen på skjermen i kveld som vil være avgjørende for hvilke to som går videre til finalen, sier Morten Remberg.

Oddssetter Rudi Thomassen tror Glenn Lysne og Timian Naastad går videre. Han tror Morten Remberg er ferdig med Idol.

– Morten må heve seg et eller to hakk hvis han skal komme til finalen. Han har kommet i en av de tøffeste semifinalegruppene, kanskje den tøffeste, sier han.

Sju musikaler som oppvarming

Morten Remberg er usikker på hvor Rudi Thomassen har hentet bakgrunn for sine vurderinger.

– Det må jo nesten være fra det han har sett på tv-skjermen, og da er jeg ikke overrasket over at jeg rangeres lavt. Deltakerne har hatt forskjellig eksponering på tv. Selv har jeg nesten ikke syntes, så jeg synes nok grunnlaget hans er noe svakt. I kveld får hver av oss like mange minutter foran seerne, og det er den innsatsen vi da gjør som vil være avgjørende, tror Remberg.

Selv har han drevet med en oppvarming neppe noen av de andre kan vise maken til. Sammen med fru Hanne kom han søndag tilbake fra en ukestur i New York, en tur for å feire 10-årsbryllupsdag. Der klarte de å få med seg ikke mindre enn sju musikaler; "The Lion King", "Mama Mia", "Avenue Q", "Wicked", "Spamelot" med Monty Python, "Curtains" og "Rent".

– Hvordan kan du dra nytte av det i kveld tror du?

Føler han har våknet

Morten Remberg tenker seg om. I går drev han med prøver med bandet, snakket med sangpedagog og stylist. Men den siste finishen er det bare han som kan sette.

– Jeg har koblet av og føler at oppladningen har vært deilig. Jeg har blitt vekket, på en måte.

– Hvor våken er du nå?

– Jeg føler meg veldig våken. Alle musikalene har vært som en påminnelse om hvor viktig formidling er.

– Hvordan skal du bruke den oppvåkningen i kveld?

– Jeg skal gjøre det beste jeg kan.

– Du kan bedre enn sånne sportsrevysvar, du, Remberg?

– OK, jeg skal sette søkelyset på formidling, jeg vil vise meg trygg i rollen som formidler slik at det forhåpentligvis smitter over på tv-seerne. Jeg satser alt på at det skal holde

Mange voksne seere

Morten Remberg vet likevel at han ikke har den endelige kontrollen på hvordan tv-seerne vil stemme. Selv omtaler han seg som "en halvgammel mann", og om det er fjortisjentene som er de flittigste stemmerne, kan det slå uheldig ut for ham.

– Samtidig opplever jeg at det denne gangen er mange voksne som også følger Idol-sendingene. I kveld får vi svaret, sier Morten Remberg som drar på seg et problem om han går videre til finalen.

– Da må jeg finne ut hva jeg skal gjøre med arbeidsplassen min, Rasta barnehage.

– Det klarer du ratt å finne ut av?

– Ja, he, jeg gjør nok det.