Milepæl for Lillestrøm kino

SJELDEN ALENE I SALEN: Kinosjef i Lillestrøm, Ann Helen Erichsen synes det er grunn til å ta en pust i bakken og smile over nok et godt kinoår. 2009 er det beste for kinoen siden åpningen i 2005.FOTO: LISBETH ANDRESEN

SJELDEN ALENE I SALEN: Kinosjef i Lillestrøm, Ann Helen Erichsen synes det er grunn til å ta en pust i bakken og smile over nok et godt kinoår. 2009 er det beste for kinoen siden åpningen i 2005.FOTO: LISBETH ANDRESEN

Artikkelen er over 9 år gammel

Lillestrøm kino vil i kveld nå en milepæl, med over 300.000 solgte billetter for 2009. Med tall fra de andre romerikskinoene er det løst 533.000 billetter i år.

DEL

– 300.000 er et magisk tall, jubler kinosjef i Lillestrøm, Ann Helen Erichsen.

Søndag kunne hun notere 298.376 solgte billetter i år. Med visning både i går og i kveld passerer kinoen 300.000 solgte billetter, mot 279.613 billetter i fjor. Da var Lillestrøm den 11. største kinoen i Norge. Med de nye tallene inntar kinoen en 9.plass.

– Først og fremst er det svært hyggelig at vi kan vise til et slikt besøk. Mye av årsaken er at vi gjør det godt på barne- og familiefilmer. I tillegg blir vi lagt merke til i kinobransjen, som igjen fører til at vi får et bedre tilbud til våre besøkende. Størst får først, sier Ann Helen Erichsen.

Best tilbud

Med det mener hun at de største kinoene i landet er de som først får de beste filmene.

I dag sendes det ut et visst antall kopier av de ulike filmtitlene til kinoene i landet. Når Lillestrøm kino kan vise til et besøkstall på 300.000 er det også mer interessant for filmselskapene å få vist filmene sine på en slik kino.

Dette vil endre seg noe når digitaliseringen av kinoene er fullført. Da er man ikke lenger avhengig av en fysisk filmkopi, i og med at nye filmer overføres digitalt fra selskapene til kinoene.

– Jeg tror likevel det vil være en fordelingsnøkkel av filmene. Alle kinoer har ikke kapasitet til å ta inn alt. Fortsatt tror jeg «størst får først» vil gjelde, sier Ann Helen Erichsen.

Finanskrisen hjalp til

Årsaken til at Lillestrøm kino nå passerer 300.000 besøkende, mener hun er fordi alle målgrupper i år har fått et godt tilbud.

Filmer som «Max Manus», «Istid», Larsson-trilogien, Harry Potter, Knerten og «Julenatt i Blåfjell» har ført til en strøm av folk foran billettlukene.

– Klarer Lillestrøm kino å holde grepet på alle som har besøkt dere i år?

– Vi har de siste årene hatt en jevn økning i besøket, men jeg tør ikke si noe om hva 2010 vil bringe. Vi har nok hatt litt drahjelp av finanskrisen. Folk har brukt penger på seg selv hjemme, i stedet for dyre ferieturer til utlandet, sier Ann Helen Erichsen, som likevel ikke ønsker seg en fortsettelse av finanskrisen i 2010.

– Men vi skal gjøre alt vi kan for å holde på det publikummet som så langt har funnet fram til oss, sier hun.

Fornøyde kinosjefer

Også andre kinosjefer på Romerike er fornøyde når 2009 skal oppsummeres. Alle viser til det samme som Ann Helen Erichsen gjør; gode filmer som treffer et bredt publikum.

Haakon Drage i Ullensaker kino hadde håpet på 125.000 solgte billetter for 2009.

– Vi når ikke helt det målet, men stanser på 124.00, regner jeg med. Det er likevel nesten 10.000 flere solgte billetter enn rekordåret i fjor. Vi har all grunn til å være fornøyde, synes han. Også Steinar G. Tveiten smiler over årets tall. Når året er omme regner han med 65.000 solgte billetter.

– Det er 5.000 flere enn i fjor, og det er vi fornøyde med, sier han.

Også Årnes kino kan vise til en økning fra i fjor, med om lag 37.000 solgte billetter mot 35.000 i fjor.

PS! Samlet sett kan romerikskinoene i år vise til en økning i besøkstallet på sju prosent i forhold til i fjor

Artikkeltags