Massiv støtte til Eftabluesen

VIL HA ÅPNE DØRER: Leder for Skedsmo Bluesklubb, Gøran Stensr ud, er overveldet over støtten de siste dagene, og understreker at kampen for fortsatt utendørskonserter i Lillestrøm fortsetter. 
																				 foto: roar grønstad

VIL HA ÅPNE DØRER: Leder for Skedsmo Bluesklubb, Gøran Stensr ud, er overveldet over støtten de siste dagene, og understreker at kampen for fortsatt utendørskonserter i Lillestrøm fortsetter. foto: roar grønstad

Artikkelen er over 5 år gammel

Facebook-opprop med 500 tilhengere er bare starten. Dersom konsertnekten blir stående, vil støttespillerne gå i demonstrasjonstog til støtte for Skedsmo Bluesklubb.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

– Det har vært et voldsomt trøkk. Helt enormt, sier leder i Skedsmo Bluesklubb, Gøran Stensrud.

Siden det ble kjent denne uka at Skedsmo kommune innfører begrensninger for utendørskonserter, har det rast inn med støtteerklæringer. Både på RB sine nettsider og via sosiale medier som Facebook.

LES OGSÅ: Markerer på lørdag

Norges beste i fritt fall

Skedsmo Bluesklubb ble kåret til landets beste i fjor. Stensrud mer enn antyder at statusen vil forsvinne dersom Kulturpuben blir avspist med seks utendørskonserter årlig.

– Eftabluesen på Kulturpuben utgjør en stor del av inntektspotensialet vårt, takket være en stor frivillig innsats, sier Stenrud.

Han understreker at det er disse inntektene som gjør klubben i stand til å hyre inn store internasjonale navn med jevne mellomrom. Han er glad, om enn ikke overrasket, over støtten.

– Etter fire år har Eftabluesen opparbeidet seg et stort publikum med alt fra pensjonister til barnefamilier som koser seg utendørs de lørdagene det er mulig.

– Kan du forstå at støyen kan være plagsom for naboene?

– For å si det sånn, jeg har selv testet lydnivået med en dB-måler like utenfor Kulturpuben. Da slo trafikkstøyen mye høyere ut enn musikken.

Fritt fram i Lørenskog

Festplassen ved Lørenskog hus har en boligblokk midt imot, men er jevnlig i bruk til utekonserter.

Produsent i Lørenskog Hus, Christian Bell, opplyser at det ikke foreligger noen begrensninger fra kommunens side.

– Vi har ikke hatt noen problemer, men selv om det ikke foreligger restriksjoner, så bruker vi skjønn. Vi har ikke pønkekonserter hver lørdag kveld for å si det sånn. Bell synes det høres rart ut at det er konserter på dagtid som skal begrenses i Lillestrøm.

Heller ikke i Ullensaker er det restriksjoner på antall utekonserter, men Jessheimdagene-veteran Jimmy Joccumsen forstår at debatten kommer.

– Det kan ikke være fritt fram, av hensyn til de som bor rundt. Hvis det hadde vært Jessheimdager hver helg, så hadde nok dette blitt et tema hos oss også, sier han.

Joccumsen synes imidlertid det stiller seg annerledes med dagarrangementer noen timer ved Kulturpuben eller kultursenteret.

– Jeg forstår ikke helt at dette kan være et problem.

Artikkeltags