Eventyret om Aladdin og den magiske lampen stammer opprinnelig fra Midtøsten, men er for yngre generasjoner best kjent fra Disney-versjonen som kom på nittitallet.

Når Eidsvoll amatørteater nå setter opp teaterstykket om Aladdin, er det basert på det originale eventyret. Teateret feirer samtidig trettiårsjubileum, og har hele 54 lokale skuespillere i alder fra 10 til godt over 50 år med på laget.

Leder for Eidsvoll amatørteater, Frøydis Baukop, forteller at de er så godt som klare til premieren på torsdag.

– Vi startet med øvinger uka før skolen startet opp etter sommerferien, og det ligger mange timer med arbeid bak forestillingene. Den siste uka har vi hatt øvinger så å si hver dag, og jeg er imponert over alle som stiller opp og er så flinke. Spesielt for barna er jo dette en øvelse i disiplin, men alle koser seg mye for det, forteller Frøydis.

En helt annen kultur

Christer Holtet Dahlin som spiller hovedrollen Aladdin føler seg komfortabel med rollen, men forteller at det har vært en hårdiskusjon.

– Det er noen som syns det er rart at Aladdin skal ha langt hår. De er sikkert påvirket av Disney-versjonen, men det stemmer overens med tiden og miljøet at karakteren har langt hår, forteller Christer.

Sammen med 53 andre skuespillere har han øvd, pugget og kledd seg i fargerike kostymer denne høsten. En av de 53 andre er hans motspiller Maren Ylva Sørensen i rollen som prinsessen Jasmin. Hun har vært med på mange teateroppsetninger før, men mener det er noe spesielt med å spille i Aladdin.

– Det er veldig morsomt med alle kostymene og sånt. Det er jo en helt annen kultur, med masse farger, musikk og morsomme karakterer, forteller Maren.

Fantastisk støtteapparat

Planen er å sette opp fem forestillinger i løpet av oktober og november. Premieren er på torsdag i Panorama, Eidsvoll kulturhus, og Frøydis Baukop lover at om billettsalget går bra nok, så blir det muligheter for enda flere forestillinger.

– Jeg er bombesikker på at forestillingene blir kjempebra. Vi har satt opp fem forestillinger, men hvis det dukker opp mange nok for å se på, blir det kanskje flere, forteller lederen.

Hun mener også at det ikke bare er de som står på scenen som fortjener ros for innsatsen, og trekker fram produksjonsapparatet rundt.

– Vi har et veldig fint støtteapparat når det kommer til sminke, kostymer, lys, lyd og alt det tekniske. Det er noen av gruppene som jobber med oss som har vært helt fantastiske, forteller Frøydis.

Klare for publikum

I går hadde teateret gjennomgang av første akt, og det ser meget lyst ut for forestillingen. Ifølge Frøydis er det bare de siste små bitene som må på plass.

– Skuespillerne kan alt de skal, og gjør det veldig bra. Nå mangler vi bare publikum, det er da det blir spennende.