Magisk mester i ensom majestet

Artikkelen er over 6 år gammel

Rune Carlsen fra Fet er en ensom, suksessfull norsk svale i det internasjonale tryllemiljøet.

DEL

I juli ble Rune Carlsen nummer to i den prestisjetunge konkurransen «International Brotherhood of Magicians» i Arizona, USA. Han bruker kort og flere andre elementer i sin trylling.

– Dette er en viktig konkurranse å markere seg i, og det gir inspirasjon i forberedelsene mot EM og VM om henholdsvis ett og to år, sier Carlsen til Romerikes Blad.

Er som toppidrett

Det som kan framstå som et uforståelig triks er mye mer enn det for utøverne. Det ligger år med trening og foredling av en såkalt akt på 10 minutter.

– Det handler om å levere ei pakke. Dommerne vurderer meg på underholdningsverdi, på atmosfæren jeg skaper, hvordan jeg er kledd, hvordan jeg kommuniserer med publikum og trikset – altså den 10 minutter lange akten – sin kvalitet.

– Jeg har jobbet med konkurranseakten min i tre år, og jeg kommer til å jobbe videre med å perfeksjonere meg de neste to årene. Det er EM og VM som er de store målene, sier mannen som trener timevis hver dag.

– Jeg trener på dialog, og jeg har en kortstokk liggende i hvert rom i huset mitt, sier han.

– Hvor mange kortstokker forbruker du i løpet av et år?

– Jeg bruker opp en kortstokk i uka, sier Carlsen.

Lite miljø

Norske tryllekunstnere sin organisasjon er Den Magiske Cirkel Norge. Den består av 350 medlemmer.

Ikke alle er profesjonelle som Rune.

– Men i miljøet er vi genuint opptatt av å hjelpe hverandre, sier Carlsen, som selv har tre-fire kolleger hvis kompetanse han benytter seg av.

– Er trylling stort på verdensbasis?

– Alle nasjoner har noen som er ekstremt gode, så det er vanskelig å nå opp resultatmessig. Derfor var det så oppløftende og inspirerende å bli nummer to i konkurransen i USA i sommer. Den ga meg motivasjon til å jobbe knallhardt videre for å være klar til EM og VM, sier Carlsen.

Ros fra presidenten

Rune Carlsen får gode skussmål fra presidenten i Den Magiske Cirkel Norge.

– Rune er en meget målbevisst og målrettet magiker. Han innehar en enorm kapasitet og kompetanse. Han er en av de beste jeg har jobbet med, sier president Stene Sulesund til Romerikes Blad.

– Vi er stolte over at Carlsen satser internasjonalt, sier Sulesund.

– Han er den eneste nordmanne som konkurrerer utenlands. Og det er ingen liten bedrift å hevde seg blant internasjonale magikere, sier president Sulesund.

– Det er ganske ensomt å være eneste nordmann, og det koster mye i kroner, men ikke minst tiden jeg bruker på dette, sier han.

– Hvordan finansierer du dette?

– Jeg er utdannet økonom og innen it, men jeg gjør mange show i løpet av et år; firmafester og andre tilstelninger. Der det i dag er vanlig å booke komikere er det nå mer og mer vanlig å booke meg som tryllekunstner, sier Carlsen.

– Mange magikere som driver i den bransjen?

– Ikke så mange, men det er helt greit for meg, smiler han.

Må ha dagen

– Medalje i EM og VM, Carlsen?

– Det er mye som skal klaffe der og da, men hvis jeg er på rett sted til rett tid så er alt mulig, sier Carlsen før han viser journalist og fotograf korttrikset du kan se på nettet hvis du følger oppfordringen i denne vignetten:

Artikkeltags