Gå til sidens hovedinnhold

Magisk debut for gjerdrumsgutter

Artikkelen er over 15 år gammel

Gjerdrums-guttene Håkon Smeby og Sindre Stølan håper på en eventyrlig premiere når hjembygdas amatørteater viser deres versjon av " Kolibrikongen". Det er guttenes debut som regissører.

Smeby og Stølan fant Hilde Hagerups stykke "Kolibrikongen" på Internett og falt pladask for alle de morsomme karakterene.

I stykket dukker det opp papegøyer som danser, jaguarer, rådyr, krabber, kaniner, indianerjenter og mayaguder som til sammen håper på å skape magi, spenning og ikke minst masse humor. Tross mye jobbing og øvelse, synes Smeby og Stølan det er morsomt å se ungdommenes utfoldelse på scenen.

– Skuespillerne har stått på helt siden januar og fortjener fullsatte saler, sier Stølan.

Fra scene til sal

Litt rart er det imidlertid for Smeby og Stølan å sitte i salen på premierekvelden.

– Det blir følelsesmessig hardt å sitte bakerst i salen å se på stykket. Men vi håper på å sitte igjen med en god følelse og at alle fra den yngste til den eldste publikummer blir fornøyd, forteller Stølan, som har et lite savn tilbake til scenen.

Guttene lokker med både et spenstig lysshow, kreative kostymer, morsomme karakterer, magi, mye energi og en god historie.

Ny tolkning

Stykket består av mye sang og dans. Her har Smeby og Stølan gjort store endringer fra det opprinnelige manuset.

– Det var ikke nok action i musikken. Det gjorde at det ble vanskelig å lage dansekoreografi. Så her måtte vi finne på noe lurt, forklarer Smeby. Med seg fikk de Thea Høye, Maiken Eriksen og Kari Havenstrøm til å lage koreografien og finne sanger som passet til dansen.

– Selv om det har vært et spenstig prosjekt, har vi klart å rocke opp stykket ganske bra, forteller Smeby. I tillegg har skuespillerne fått fritt spillerom i rolletolkningen.

– Det er en helt ny regi og en annen rolletolkning. Skuespillerne jobbet med rollene sine, så har vi finjustert litt på slutten, opplyser Smeby.

Mayaenes eventyrbok

Thor Martin Frivik (17) spiller Herr Kanin i "Kolibrikongen". Han synes det er et veldig fint barne- og familiestykke.

– Stykket minner oss om å ikke glemme eventyrene, fordi da dør de ut. Det er trist, spennende og morsomt. Alt på én gang, sier Thor Martin, som er med i eventyrene man møter på veien i søken etter å finne mayaenes eventyrbok.