– Må samarbeide mer

ETT SKRITT NÆRMERE: Samfunnshuset på Skedsmokorset og Skedsmokorset Kulturforum hadde møtt mannsterke opp på kommunestyremøtet i går for å høre på behandlingen av låven på Huseby gård, De er relativt fornøyde med forslaget som ble vedtatt, og føler de er nærmere enn noen gang å få kulturlåven realisert. Fv: Torbjørn Faller, Jan Brox Nilsen, Per Arne Grønlie og Eivind Klemp. Foto: Geir Egil Skog

ETT SKRITT NÆRMERE: Samfunnshuset på Skedsmokorset og Skedsmokorset Kulturforum hadde møtt mannsterke opp på kommunestyremøtet i går for å høre på behandlingen av låven på Huseby gård, De er relativt fornøyde med forslaget som ble vedtatt, og føler de er nærmere enn noen gang å få kulturlåven realisert. Fv: Torbjørn Faller, Jan Brox Nilsen, Per Arne Grønlie og Eivind Klemp. Foto: Geir Egil Skog Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Å lage en kulturarena i låven på Huseby gård har vært diskutert i mange år. I går vedtok kommunestyret å nedsette et forprosjekt hvor de ulike aktørene må samarbeide tettere for å nå målet.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

– Vi ser at det er uenighet mellom de ulike aktørene på Skedsmokorset om hva som skal skje med låven på Huseby, sa gruppeleder Jørgen Vik i Arbeiderpartiet på kommunestyremøtet i Skedsmo onsdag.

– Vi mener at dialogen må styrkes. Alles interesse er at Huseby gård skal bli en møteplass på Skedsmokorset, og derfor må alle blir hørt. Ikke alle får det som de vil, men det er derfor nødvendig med noen kompromisser. Vårt mål er at det nedsettes et forprosjekt for å fremme framtidig samarbeid for låven, forteller han.

Saken om hvorvidt man skal lage en kulturarena på låven Huseby gård var i går oppe til behandling.

Ønsker tettere dialog

Etter en lang debatt mellom posisjonen og opposisjonen ble det til slutt vedtatt et forslag fra Arbeiderpartiet, SV, KrF, Venstre og Senterpartiet med 25 stemmer.

Det kom også inn et forslag fra Høyre og Frp som gikk på at man må starte arbeidene med låven så raskt som mulig i tråd med Skedsmokorset Kulturforum og samfunnshusets planer. Dette forslaget falt med 20 stemmer.

Les også: Strides om kulturlåve

Forslaget som ble vedtatt, går ut på å nedsette et forprosjekt som skal ledes av Skedsmo kommune, med representanter fra Skedsmokorset Kulturforum, samfunnshuset, Akershusmuseet og andre aktuelle lag og foreninger.

Målet med forprosjektet er å skape mer samarbeid mellom aktørene for bruk av området.

I forslaget legges det til grunn at museale og historiske interesser blir ivaretatt. Kommunen skal være med å betale inntil 25 millioner kroner. Endelig finansiering av prosjektet skal legges fram til politisk behandling i forbindelse med årsbudsjettet for 2012. Rådmannen har tidligere uttalt at det ikke finnes økonomi for å gå videre med dette prosjektet.

Fornøyde med forslaget

Både representanter fra Huseby gårds venner og Kulturforum og samfunnshuset var til stede på møtet i går. Begge partene er greit fornøyd med vedtaket.

Leder Eivind Klemp av Kulturforum og samfunnshuset er fornøyd med å ha kommet et skritt lengre.

– Politikerne er villig til å realisere en kulturarena i låven, og de er også i utgangspunktet positive til å legge penger i prosjektet. Det at det nå blir startet et forprosjekt er helt greit, forutsatt at det ikke går lengre tid enn fram til budsjettforhandlingene til høsten, sier han.

De er positive til å ha et samarbeid med Akershusmuseet, så lenge det ikke går ut over de arealene Kulturforum og samfunnshuset trenger for å få gjennomført låven som en kulturarena hvor også samfunnshuset flytter inn i låven på sikt. Han er derimot litt unnvikende på spørsmål angående samarbeid med Huseby gårds venner.

Føler seg hørt

Stig Ullereng og Elin Løken fra Huseby gårds venner føler de har blitt hørt av politikerne.

– Vi har fått fram behovet for å synliggjøre det museale, og det er vi glad for. Låven er høyt prioritert på kommunens kulturminnevernliste. Forslaget som ble fremmet viser at de ønsker å ha med historiske interesser. Slik vi tolker det blir ingenting vedtatt dersom vi ikke blir enige med Skedsmo kulturforum og samfunnshuset, og det er spennende å se hva som skjer framover, uttaler Løken.

Artikkeltags