Gå til sidens hovedinnhold

Lokale poeng i Nesrevy

Artikkelen er over 7 år gammel

Årets Nesrevy, «NESte stopp» har en klar vridning mot gode lokale poeng. En traust revygjeng holder tradisjonen ved like med ablegøyer og godt spill.

Nesrevyen kommer igjen år etter år. Og det er det som er det geniale og det korrekte med en lokal revy som denne. Som juleheftene. Som alle andre årlige tradisjoner.

Her skal kulturarbeiderne oppsummere året som ha gått. Ikke bare for revyens skyld, men også for lokalsamfunnets skyld.

Gode tradisjoner

Nes Revy- og Amatørteater har virkelig en tradisjon og en lokal oppave å ta vare på.

Dette året er de tilbake med sterke lokale innslag og lette og underholdende morsomheter.

Her møter vi Esvall og krangelen med lensmann Jahren. Svømmehallen blir etterspurt, lokale helter som Stirling blir kommentert, Årnes, ordførere, varaordførere og andre markante politikere blir nevnt og kommentert.

Så får heller nasjonale og internasjonale vinklinger finne seg i å spille biroller dette året.

Det synes jeg er bare flott. For Nesrevyen skal være nesbuenes barn og nesten bare det.

Gode poeng

Flere av numrene er stappfulle av gode poeng. Per Håkon Sydtangen er nærmest utømmelig når det gjelder sprelske verbale og kroppslige ideer.

Men både han, og flere av de andre bidragsyterne, kan nok skjerpe seg ytterligere hva gjelder sluttpoenget, den virkelige punchen som skal sitte som et kanonskudd.

Men det er grunn til å småhumre under store deler av denne revyen.

Morsomme aktører

Mye av stoffet er virkelig godt revystoff. Jeg syns likevel at Nesrevyen er så avgjort viktig og har så mange gode talenter og gode sider at revygjengen og deres instruktører bør søke enda bedre tekster.

Gjerne få hjelp til dette berømte sluttpoenget. En som kan se det enorme potensialet som ligger i dette revyensemblet.

På scenen blomstrer de alle. Både skuespillere og dansere. Per Håkon er morsom, Stian Delbekk Johansen er hysterisk morsom, Kari Engh Nyjordet er uslitelig og brukbare i nærmest alle slags roller, John Sverre Bråten, Anne-Line Finstad, Wenche Løvlien, Freddy Larsen, Magnus Rotes Kristoffersen, Lene Kulsrud, Peder Gambo og Mirjam Fredriksen fyller rolle og figurer med fryd og ekthet.

Matpakkepraten

Det geniale nummeret «Matpakkeprat» ble startet i revyens barndom på Samfunnshuset på Årnes. Det er fortsatt et genialt nummer med plass for småprat rundt lokale poeng.

En slags inkarnasjon av alt hva Nesrevyen består av, og skal bestå av.

Jan Rudolf Pettersen

Kommentarer til denne saken