Livet danser fortsatt videre

VERNER OM VENNSKAPET: Jeffrey Young og Trude Leirpoll, her i en av forestillingene ved jazzdanslinjen ved KHiO, er sikre på at de vil holde kontakten i årene framover.

VERNER OM VENNSKAPET: Jeffrey Young og Trude Leirpoll, her i en av forestillingene ved jazzdanslinjen ved KHiO, er sikre på at de vil holde kontakten i årene framover.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

De gikk nylig ut av Kunsthøgskolen i Oslo med hver sin bachelor i jazzdans. Nå har begge fått prestisjetunge jobber i ulike deler av dansemiljøet.

DEL

LILLESTRØM

Jeffrey Young (22) fra Lørenskog og Trude Amalie Leirpoll (22) fra Skedsmokorset har med andre ord all grunn til å juble. Å få jobb umiddelbart etter fullførte studier er nemlig ikke hverdagskost for en danser i Norge. Overalt er konkurransen beinhard, og kun de færreste slipper igjennom nåløyet.

Leirpoll skrev nylig kontrakt med et av Norges største dansekompanier, Oslo Danse Ensemble (ODE).

– Da de ringte fra ODE og sa at jeg hadde fått jobb, trodde jeg først at det var tull. Så skjønte jeg jo at de mente alvor, og da takket jeg ja med en gang, stråler den unge danseren.

Begynner i september

Hun fikk i februar en invitasjon fra Oslo Danse Ensemble om å møte opp til en lukket audition, som i utgangspunktet kun var for gutter. Leirpoll overbeviste imidlertid juryen om at hun var rett for jobben.

6. desember står hun på scenen for første gang som profesjonell danser, i forestillingen «and POP» ved Dansens Hus.

– Vi begynner å øve i september, så i sommer går jeg inn for hardtrening. Jeg tror årene ved Kunsthøgskolen har forberedt meg godt på det jeg skal igjennom, så jeg gleder meg veldig til å begynne, sier en forventningsfull Leirpoll.

Vil leve av dansen

Jeffrey Young har fått dansejobb i den prisbelønnete musikalen «Lion King», som turnerer i Storbritannia for andre år på rad. I likhet med Leirpoll var også han på audition før han sikret seg jobben – først til castingbyrået Cloud 9 Agency og deretter til selve musikalen.

– Disney inviterte meg til audition i London i mars. Jeg konkurrerte mot 30 andre gutter, og kom videre til andre runde. Et par uker etterpå ble jeg oppringt av agenten min i castingbyrået som fortalte meg at jeg hadde fått rolle, jubler Young, som i tillegg til å vise danseferdigheter også måtte synge foran juryen.

– Jeg har lenge vært glad i musikalen, og etter å ha sett den på Broadway, følte jeg at jeg ville passe inn. Å være med i «Lion King» tror jeg vil åpne flere dører for min videre dansekarriere.

Young har allerede begynt å øve sammen med resten av ensemblet i musikalen. Tidligere denne uka ankom han Birmingham, der han skal opptre helt til september, før turen går videre til Edinburgh i Skottland.

– Jeg vil leve av å danse, av å være en performer, og den muligheten får jeg nå, sier en sjeleglad Young.

Beholder kontakten

Men å skille lag er ikke enkelt for de to danserne, som har vært klassekamerater siden de begynte ved danselinja ved Lillestrøm videregående for sju år siden.

– Jeg kommer til å savne Jeffrey helt enormt, sier Leirpoll

– Trude har vært en stor inspirasjonskilde for meg på mange ulike områder. Det er spennende å tenke på at vi en gang kanskje vil bli kolleger, påpeker Young.

Eksklassekameratene får det utvilsomt hektisk i tiden framover. Det vil imidlertid ikke si at kontakten dem imellom vil opphøre.

– Jeg skal definitivt ta turen til England og se ham i «Lion King», sier Leirpoll.

– Jeg er så stolt av ham, legger hun til.

Young tenker tilbake på tiden som elev ved Kunsthøgskolen, og innrømmer at det har betydd mye for ham å ha Leirpoll ved sin side.

– Trude er en utrolig god venn å ha, nesten som en søster. Jeg håper vi holder kontakten lenge, selv om vi nå ikke går i samme klasse, avslutter han.

Artikkeltags