Lat ungdom, sa du?

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Hvis man skal komme noen vei i livet så må man jobbe for det, sier Natalia (20).

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

Hun har et pågangsmot og en holdning mange bare kan drømme om å ha.

– Hvis man skal komme noen vei i livet så må man jobbe for det. Jeg har jobbet for å lære meg norsk, og jeg har ikke gitt meg før jeg har fått jobb, forteller Natalia. Natalia Chantelene (20) fra Eidsvoll, kom til Norge 18. november 2008. Hennes mor fant seg en norsk mann, og de bestemte seg for å flytte med han til Norge. Natalia var ikke myndig, så hun ble nødt til å bli med moren sin til Norge. Natalia er opprinnelig fra Malaysia, og snakket kun malaysisk og mngelsk da hun flyttet hit.

Overlegne nordmenn

–Mitt første inntrykk av nordmenn var at de var litt overlegne, og det var ikke så veldig lett å bli kjent med dem i starten, forteller Natalia.

Etter hvert som Natalia fikk seg en norsk kjæreste, og ble kjent med flere nordmenn, kunne hun konstatere at de var veldig hyggelige når man ble kjent med dem.

Norskkurs

I januar 2009 begynte Natalia på norskkurs, og etter en kort periode ble hun flyttet i høyere klasser. Hun forteller at hun var innstilt på å lære seg norsk så fort som mulig, og jobbet hardt for å lære seg språket.

– Jeg lyttet til de norske når de snakket, og prøvde å lære meg kroppsspråket deres, sier Natalia.

Natalia fikk jobb allerede under første året på videregående. Hun gikk i kassen på Subway, og ba om å få snakke med sjefen deres. Etter en samtale ble de enige om at hun kunne få prøve seg. Etter bare en uke hadde Natalia fått seg jobb.

Multitasker

Til daglig går Natalia siste året på Rælingen videregående skole, er utplassert hos Røros Flyservice, og jobber på Subway i Oslo. Hun forteller at det ikke var spesielt lett å komme seg inn i ett flyselskap, men etter mange telefonsamtaler og tester var jobben hennes.

– Noen ganger når jeg er lei så tenker jeg på tiden i Malaysia. Men, jeg kommer ikke til å gi meg før jeg har nådd toppen, forteller Natalia.

Artikkeltags