– Vi jobbet opprinnelig for et annet blad først, men etter hvert satt vi inne med så mye ubrukt stoff vi mente burde publiseres, at vi like gjerne startet vårt eget blad, sier Cayza Del Carmen, redaktør i bladet "Helvete Magazine".

Bladet så dagens lys i Mexico høsten 2004 og kommer nå ut fem ganger årlig i 10 til 15 tusen eksemplarer.

Norsk rock i Mexico

Sammen med en venninne var Cayza på ferie i Mexico, og under oppholdet der nede ville de se om det fantes noe miljø for heavy-metal musikk. De forhørte seg litt rundt, og ble veldig overrasket over hvor mye meksikanerne visste om norske artister man knapt har hørt om her hjemme på berget.

– De ramset opp flere norske band, blant annet Mayhem og Dimmu Borgir er enormt store i Mexico, og de visste godt hva som rørte seg i det norske musikkmiljøet generelt, sier Cayza.

Fikk ideen om blad

Faktisk kjente meksikanerne nesten mer til de norske hardrockbandene er de fleste nordmenn gjør, og ettersom Cayza allerede hadde et godt nettverk i Norge, både redaksjonelt og blant musikerne, var veien til å utgi bladet kort. Det eneste som manglet var gode kontakter i Mexico.

– Neste gang jeg var i Mexico møtte jeg Jesus. Gjennom sitt produksjonsselskap hadde han det nettverket vi trengte i Mexico for å få kabalen til å gå opp, og så var vi i gang, sier Cayza.

Jesus' forbindelser innen platebransjen mottok bladet med åpne armer, og bestiller fortløpende de eksemplarene de ønsker.

Navnet "Helvete Magazine" kom av seg selv, ettersom Helvete sannsynligvis er det mest kjente norske ordet i Mexico.

Fra Norge til Mexico

Alt det redaksjonelle gjøres i Norge og sendes med e-post til kontakten de har i Mexico som lager layouten på bladet. Videre blir bladet distribuert ut til utsalgssteder på bestilling.

– Det finnes ikke noe godt distribusjonsnett ala Narvesen der nede, så stedene må selv bestille de bladene de ønsker å ha i butikkene sine, sier Cayza.

Til tross for dette selger de mellom 10 og 15 tusen eksemplarer av hvert nummer, noe som slett ikke er til å kimse av, men særlig rike har ekteparet på Lillestrøm ikke blitt av virksomheten sin.

Tjener ingenting

– Både Jesus og jeg har faste jobber, og vi tjener ingenting på bladet foreløpig, sier Cayza.

Målet er selvfølgelig å kunne leve av å utgi bladet på sikt, og en liten drøm om å utgi det i Norge er også på trappene til å bli realisert.

– I første omgang vil vi hjelpe norske band med publisitet. Gjennom Jesus' nettverk i Mexico har vi allerede sendt flere kjellerband på turné i Mexico, noe som også hjelper dem her hjemme. Videre jobber vi mot å få til en utgivelse her i Norge også. Om markedet tillater det gjenstår å se, sier Cayza.

Inntil det blir aktuelt kan man alltids smuglese litt på websidene deres på www.helvete-magazine.com