Det luktet ikke bra i kjelleren til Roar Paulsberg på Volla i går.

Lufta kunne skjæres med kniv.

Sånn går det når elleve mann øver på tjue kvadrat i timevis. Men bra låter det.

Suksess på Byfesten

Det funky bandet består av tre voksne karer og åtte gutter i 17-18-årsalderen. Guttene går på musikklinja på Lillestrøm videregående skole.

– Det startet med at sønnen min, Iver, kom hjem fra skolen sammen med noen kamerater. De øvde i kjelleren, og startet bandet The Curtains Fall. Jeg syntes det var råbra, og tenkte at vi kunne gjøre noe sammen, og gutta tente på ideen, forteller Roar Paulsberg, medlem av Tverrskandinavisk SamarbeidsBureau og Blå Rezept. Han har med seg den finske gitaristen Mats Olin og Stefan Spang fra Sverige på trommer fra sitt eget band.

Tente gjorde også blåserne i The Horniest Horns på musikklinja. Paulsberg tok kontakt med Lillestrøm videregående skole og med Lillestrøm Jazzklubb. De åtte musikkelevene fikk lov til å øve i ensembletimene på skolen. Funky Fellows oppsto, og Jazzklubben ga dem jobb på Byfesten i juni.

– Det ble en gedigen suksess. Lørdag kveld var jazzteltet fylt til randen og bandet låt utrolig bra, sier Paulsberg. Dette resulterte i at Funky Fellows fikk jobb på Ribbejazz. Jazzklubben har som et mål at unge, lovende musikere og band skal få en lokal arena å utvikle seg videre på. Guttene håper at de skal få lov til å opptre på neste års Byfest også.

Stint av talent

Det er massevis av talent i disse guttene. Flere av dem har allerede utmerket seg. The Curtains Fall har spilt sammen et år og har rukket å spille en rekke jobber og fått positiv omtale.

De har blant annet spilt på Spekter Festivalen på Harestua og de skal spille på U-festivalen på Hamar til sommeren. De består av Iver Paulsberg fra Lillestrøm, bass, Stephan Enrique Gracia fra Leirsund, gitar, Daniel Stähler fra Lørenskog, sang og gitar, Lars André Hagensen fra Leirsund, trommer og Christian Moe Bråttvik fra Lørenskog, keyboards/piano.

Blåserekka består av Martin Myhre Olsen fra Leirsund, saksofon, Sindre B. Mølmen fra Eidsvoll, trompet og Nicolay B. Aunbakk fra Kjeller, trombone. Sindre går på Barratt Due. Martin ble nummer fem i NM for solister, og hans ensemble Saxofobia vant NM for ensembler i vår. Han var også med i Norske Talenter i TV 2 i vår. Og han tar timer ved Norges musikkhøgskole.

Det er masse energi og humor i bandet, og det preger også konsertene deres. På Ribbejazz går de på scenen klokka 24.00 og spiller i halvannen time. Arrangementet varer til klokka 02.00.