Til gjengjeld direktesendes den ut til hele Norges folk.

Lørdag 18. desember trår Kurt Nilsen til på Norges Varemesse på Lillestrøm, og da med hele Kringkastingsorkestret i ryggen. Det blir jul for alle pengene – og NRK 1 sender direkte midt i beste lørdagskostid.

Hilde Louise Asbjørnsen, som vant «Maestro», skal dirigere KORK og Helene Bøksle skal synge duett med Kurt'en.

– Det blir veldig stas å stå der med det laget i ryggen. Det er greit å vite at man har et helt symfoniorkester bak seg, humrer Kurt Nilsen, som starter øvingen tirsdag. Derfor sitter han godt innpakket med lue og skjerf og passer helse og stemme når NTB møter ham.

– Jeg er redd for å bli syk, ja, ler Kurt.

Fint budskap

For det er han som skal stå der i front og avsynge amerikanske julesanger i fleng, ispedd en og annen norsk.

– Det er alltid en frykt for å gjøre feil til stede, selv fremdeles. Jeg krever kanskje for mye av meg selv, for egentlig er det ikke noe å være redd for. Jeg dør ikke, sier han lett ironisk.

Albumet «Have Yourself A Merry Little Christmas» seiler opp til å bli årets mestselgende juleplate. Og juleplate er noe Kurt mener enhver artist med respekt for seg selv bør gjøre.

– Jeg har hørt på disse låtene siden jeg var liten. Det kler disse låtene godt å få den herlige drakten det blir når KORK er med; det blir pompøst og vakkert – slik det passer til julesanger i desember. Jeg sang med KORK første gang under Idrettsgallaen i fjor og fikk lyst til å samarbeide mer med dem, og da syntes jeg det var naturlig å gjøre det på en juleplate, sier Kurt, som også har med noen norske.

– Det er også viktig, sier artisten som blant annet har med «Himmel på jord», en julesang skrevet av Jan Vincents Johannessen og Amund Enger.

– Det er en fin låt, med et fint budskap, sier han.

Skriver nye låter

Forberedelsene og innspillingen av juleplaten i Store Studio sammen med KORK har tatt mye av året til Kurt Nilsen, fra han begynte i mai til innspillingen i høst.

–Hva neste år bringer?

– Jeg tror det blir litt pusting i bakkene. Jeg skriver låter hver dag uansett, så kanskje jeg gir ut noe. Man må ha det i hjerteroten for å skrive. Når jeg får mer ro rundt meg, kommer låtene av seg selv. Jeg har studio hjemme og sitter der og koser meg og knoter, sier han med et smil – og vil ikke si så mye mer om den saken.

– Jeg holder kortene litt inntil brystet akkurat nå. Men jeg har en kjærlighet og et forhold til musikk; dette gjør jeg fordi det er dette jeg liker.

Nå blir det julesang for alle pengene de nærmeste dagene, fram til lørdag.

– Og da er det jul. Det blir godt, da er det hjem og skru av bryteren! (ANB-NTB)