Kulturukene takket av for seg

Artikkelen er over 15 år gammel

Kulturukene i Rælingen ble i går avsluttet med mye takking, åpning av Den gamle kongeveien, duft av bakst på Østegården og musikalaften.

DEL

Søndagen startet med vind og regn, men om lag 80 mennesker var møtt fram på Rælingen bygdetun, der den fire kilometer lange kongeveien ble åpnet.

For avtroppende ordfører Margaritha Rambøl var det en litt spesiell opplevelse, da hun klippet over snoren til nok et viktig kulturminne i kommunen.

– Etter 12 år som ordfører i Rælingen, var dette min nest siste snorklipping. Torsdag åpner jeg en ny barnehage, men da er det også slutt, sier Rambøl som etter nyttår begynner å undervise i helse- og sosialfag på Strømmen videregående skole.

Tusen takk

I Rælingen har man i minst 30 år snakket om restaurere Den gamle kongeveien. Nå da det endelig er gjort, satt også takketalene løst.

Kultursjef Kirsten Martinsen takket høyt og lavt, til venstre og høyre. Det samme gjorde ordføreren da hun fikk ordet. Ikke minst takket hun kultursjefen, som på sin side hadde takket ordføreren. Da takkingen etter en stund tok slutt, la publikum ut på den fire kilometer lange traseen, som endte på landhandleriet Østegården, på enden av Hektnersletta. Her ventet blant andre Dagrun Ulvåknippa med ferske bakervarer, bredt smil og ulike urter.

Harriet Svendsen og Oddbjørn Andresen fra Lørenskog var to av mange som handlet.

– Vi har aldri vært her før, men dette var en positiv opplevelse. Vi har handlet urter, grønnsaker og hjemmebakt loff. Landhandleriet er i fin gammel stil, og hit kommer vi så absolutt igjen, sier de.

Hovedsakelig vellykket

Rælingen Sanglag avsluttet de tre kulturukene i kommunen med konsert i en fullsatt gymsal i Rælingen videregående skole. Under ledelse av dirigent Kari Bernhoft bød koret på smakebiter fra blant annet «My Fair Lady», «Porgy & Bess» og «Spelemann på taket».

Kultursjef Kirsten Martinsen har høstet nyttige erfaringer fra kulturukene som nå er over.

– Hovedinntrykket er at dette har vært vellykket. Grunnfilosofien vår er å kombinere natur og kultur, og å alliere oss med lag og foreninger. De mer åpne arrangementene derimot har nok ikke vært så vellykket, sier Martinsen.

Måtte avlyse

Med «åpne arrangementer» mener hun arrangementer hvor ikke lag og foreninger har stått bak. Da har det også vært vanskelig å trekke publikum.

«Østmarka-mesterskapet i historiefortelling» måtte avlyses, da ingen meldte seg på. Under en fiskekveld for barn og unge kom det fem interesserte.

– Vi ønsker også neste år å ha tilbud som dette, men vi er nødt til å gå tyngre inn for å markedsføre dem. For oss er det viktig å ha bredde i kulturukene, sier Kirsten Martinsen før hun takker av med kurs for kongeveien.

Artikkeltags