I tillegg til at hun kanskje har Norges flotteste og mest særegne stemme, debuterer hun en med arvet sangskatt. Da er føles det sikkert både naturlig og riktig å legge igjen sjelen i disse sangene.

Som tidligere sangelev av den afroamerikanske sangeren Ruth Reese (1921-1990) arvet hun for mange år siden to bæreposer med noter, deriblant 100 spirituals. Det er noe av dette materialet hun sammen med samboer Jarle Bernhoft fra Nittedal, Jostein Aasnes og Anders Engen har båret fram. Lydbildet er nakent og strippet, instrumenteringen er pietetsfull, og opptakene er gjort live, uten noen for form ettersminking av klangen. Det gir en følelse av selv å være til stede i rommet hvor disse religiøse folkesangene blir framført.

Kristin Asbjørnsen har som frontfigur i Dadafon og gjennom sitt samarbeid med blant andre Ketil Bjørnstad og Tord Gustavsen vist at hun stiller i en helt egen klasse når det gjelder stemmeprakt. Hun har en rustikk stemme som mestrer hele skalaen. Med sitt eierforhold til disse sangene byr hun også på en innlevelse som nok er mer enn hva man kan forvente. Da må det bli bra. Kristin Asbjørnsen har rett og slett lagd en viktig plate.

Ola Einbu