Klassisk julestemning

PÅ GAMLEMÅTEN: Julestemning basert på et klassisk, norsk teaterstykke, med Magnus Skjervold som nissefar og Silje Hagrim Dahl som Sonja. FOTO: ROAR GRØNSTAD

PÅ GAMLEMÅTEN: Julestemning basert på et klassisk, norsk teaterstykke, med Magnus Skjervold som nissefar og Silje Hagrim Dahl som Sonja. FOTO: ROAR GRØNSTAD

Artikkelen er over 8 år gammel

En tullete nissefar, en ond greve, en uskyldsren pike og glitrende kulisser kan skape julestemning for noen hver.

DEL

Skedsmo Amatørteater har holdt seg tett opptil det originale teaterstykket av Sverre Brandt det som den folkekjære filmen fra 1976 med Hanne Krogh i sin tur er basert på.

Klassisk historie

Den enkle fortellingen og de klare symbolene og karakterene er for så vidt lette å henge med på. Men den litt stive og høviske dialogen kan nok virke litt uforståelig for den yngste delen av publikum.

Der den formelle tonen kan virke litt døll, veier imidlertid kulisser og kostymer så til de grader opp. En rustikk og krokete slottsborg, en peis som ryker og som det kommer en heks ut av, et glitrende vinterlandskap og en snedig nordavind.

Gode figurer

For ikke å snakke om kostymene. Små snøfnugg av noen ballettdansere som glitrer og skinner, en heks med syrlig grønne skjørter og vakrere juledame har jeg aldri sett.

Jeg må dessverre si at jeg har sett sterkere karakterer i Skedsmo Amatørteater tidligere. Men jeg har aldri sett bedre kulisser og kostymer og koreografi. Helproft!

Les hele anmeldelsen i lørdagens papirutgave av Romerikes Blad

Jeg har aldri sett bedre kulisser, kostymer og koreografi. Helproft!

Artikkeltags