Gå til sidens hovedinnhold

Klart for latter og revymoro

Artikkelen er over 15 år gammel

Årets Nesrevy har fått navnet "Vær så god NESte" – fordi mange nye revykoster i lag med veteranene skal feie sammen den tradisjonsrike bygderevyen i år.

For 19. året på rad settes det opp Nesrevy.

Regissør for revyen de fire siste årene, Even Finsrud, er i full sving med å matche debutanter og revyveteraner i Nes revy- og amatørteater på hektiske øvelser før premieren i Nes kulturhus 14. oktober.

– Det er nettopp spennet i alder som gjør det ekstra morsomt å jobbe med denne revyen, sier Finsrud.

God, gammel stil

Åse Birgitte Skjærli har tatt over revyroret etter Rolf Fogelstrand.

– Vi ser ingen grunn til å endre på den gode, gamle oppskriften vår. Det betyr bygderevy med lokale tekstforfattere, profesjonelle musikere og dansere og selvfølgelig med lokalt hovedvekt på innholdet. I år har debutantene våre også bidratt med tekster, forteller hun.

Det er stadig nok av temaer til revynumrene å hente fra grasrota, forsikrer hun. Valget kommenteres, forskjønningen på gateplanet i Årnes sentrum skal omtales, Lidl kommer til å bli tema og gjøren og laden ved silomottaket også. Matpakkeprat skal det også bli.

– Vi lover mye lokalt stoff. Vi vet for øvrig fra tidligere år at revyen også har mye publikum utenbygds fra. Da blir det viktig at vi tilstreber å presentere lokalstoffet på en slik måte at humoren blir generell. Dessuten jobber vi hardt med å gjøre forestillingen mer spektakulær, sier Skjærli.

Debuterer

Den nye revylederen har selv bakgrunn fra både dans og Ungdomsteatret.

I år henter Nesrevyen fire debutanter nettopp fra amatørteatrets ungdomsgruppe. En av dem, Mirjam Fredriksen (26), sier det slik:

– Det er moro og spennende å jobbe sammen med durkdrevne revyfolk.

– Og det er inspirasjon for oss som har holdt på en stund at det kommer nye, yngre krefter til. Vi oppfatter det jo sånn at folk fortsatt ønsker Nesrevyen velkommen. Da blir det viktig at rekrutteringen er på plass, sier Ole Erik Eier, skuespiller på 12. året og deltaker i revyen siden starten. Tradisjonen tro inviteres pensjonister til generalprøven kvelden før premieren. Fem forestillinger er planlagt.

Nes kulturhus, premiere fredag 14. oktober