Klart for "Den lille havfruen"

Artikkelen er over 15 år gammel

Fredag inntar "Den lille havfruen" scenen i Skedsmo Samfunnshus i en versjon verden aldri har sett før. Skuespillerne tar oss nemlig med under havoverflaten på rulleskøyter.

DEL

Tirsdag var det kostymeprøve i samfunnshuset, og hektisk innspurt. Scenen er for anledningen bygd ut med rampe for rulleskøyting opp og ned, og de 25 skuespillerne i Skedsmo Amatørteaters barnegruppe så ut som de ikke har gjort noe annet. Et dristig grep av manusforfatter og regissør Herman Bernhoft (24), men han angrer ikke.

Eventyrlige kostymer

– Jeg skrev det inn i stykket fordi jeg ville at det skulle se ut som skuespillerne beveget seg under vann. Jeg ville vurdere det på en øvelse, men fant ut at de var skummelt gode til å gå på rulleskøyter fra før, smiler Herman Bernhoft.

Han var selv medlem av Skedsmo Amatørteater i ungdomsårene. Etter noen år i Gjerdrum Amatørteater er han nå tilbake i hjemkommunen. Bernhoft har tatt utfordringen å være regissør for både barnegruppa og ungdomsgruppa denne sesongen.

– "Den lille havfruen" er et eventyr av H. C. Andersen, og kom som Disney-film i 1987. De fleste barn kjenner filmen. Jeg ville ha gjenkjennelse, men noen forandringer har jeg gjort. Jeg har skrevet inn nye roller her og der, men det mest drastiske jeg har gjort er å innføre rulleskøyter, sier Bernhoft.

Historien handler om en liten havfrue som drømmer om å få oppleve verden over overflaten, og om en ond havheks med skumle planer. Havfruen forelsker seg i en kjekk prins på land, og dermed starter forviklingene. Havfruen har for øvrig seks søstre, og de er et syn i på rulleskøyter iført sine smekre havfruekostymer. Flotte er også fiskene og andre av havets dyr.

Sviskemusikk

– Foreldrene har gjort en vanvittig god jobb med de krevende kostymene, sier Bernhoft fornøyd. - Jeg har designet dem, og ga foreldrene tegningene i slutten av desember. De har virkelig stått på.

Musikken til stykket er også et kapittel for seg. Fra bandet ved scenekanten kommer det svisker fra 1960- tallet, som for eksempel Beach Boys-hiten " Surfing USA".

- Musikken er helt annerledes her enn i filmen. Mye av den er egentlig arrangert for symfoniorkester. Her er den arrangert ned for å passe til et band. Musikalsk ansvarlig Ole-Christian Rydland er kjempeflink, sier Herman Bernhoft.

- Selv om dette er en barnegruppe så skal stykket være morsomt også for de voksne. Noe av humoren vil gå over hodet på de minste, men det gjør ingen ting. Noe av det beste du kan gi barn er at de kan le sammen med de voksne, mener Herman Bernhoft.

Premiere på Skedsmo Samfunnshus fredag 4. februar 18.00. Spilles søndag 6. 2 og 13. 2 kl.16.00, samt 8., 9., 10. og 11. februar 18.00.

Artikkeltags