Gå til sidens hovedinnhold

Klare med Oliver Twist

Artikkelen er over 15 år gammel

Ungdomsteatret i Nes ville ha noe å bryne seg skikkelig på. Derfor velger de å vise Oliver Twist på sin årlige teaterforestilling.

Premieren er fredag 17. mars. Gruppa med 25 skuespillere og statister skal herje i Charles Dickens hardbarkede Londonmiljø i fire forestillinger.

Det er 17 år siden ungdomsgruppa i Nes revy- og amatørteater (NRA) første gangen var på scenen med forestilling. Siden har det vært en hvert eneste år. I fjor var det Bør Børson.

– Oliver er en krevende oppsetting med mange sceneskifter og med handling i et miljø fjernt fra det vi kjenner. Ungdomsgruppa selv hadde veldig mye å si i valget av stykket. Fattigdomsproblematikk er da også et kjent tema i tida vi lever i, sier gruppas leder Hallkjell Jensen.

– Annerledes

Stian Delbekk Johansen (17) fra Vormsund spiller småtjuvsjefen Fagin, med lille, lutfattige Oliver under sine griske råskinnvinger i dystre Londongater.

– Dette er et annerledes stykke enn hva vi er vant til. Mer krevende. Men jeg tror alt skal gå kjempefint. Vi har levd med Oliver siden tidlig i fjor høst, sier Stian.

Viola Tømte har Oliver-rollen og synes det etter hvert går greit å spille gutt.

– Dette er gøy. Den største utfordringen er nok å leve seg inn i det miljøet som stykket foregår i.

Instruktør Even Finsrud mener at ungomsgruppa har alle mulige forutsetninger for å mestre det tempokrevende stykket på en fin måte.

– Her skjer det veldig mye og det er morsomt, trist og stykket har en viss gammelmodig stil. En slik forestilling stiller ganske andre krav til tempoet enn de andre stykkene vi har jobbet med. Nå skal det terpes nettopp tempo de siste dagene, sier han.

Mellom to stoler

Publikumsoppslutningen er like spennende hver gang.

Ungdomsgruppa har tradisjonelt falt mellom to stoler når det gjelder oppslutning. Gruppa har ikke den samme forutsigbare oppslutningen som Nesrevyen og barnegruppa opplever. I fjor så 600 gruppas Bør Børson-forestilling.

– Tja, det er jo synd om det ikke kommer noen og ser på, sier Stian.

– Men uansett hvor mange som sitter i salen så kommer vi til å gi alt, lover Viola.

NRAs ungomsgruppa har premiere på Oliver Twist fredag 17. mars. Forestillingen spilles også lørdag 18., søndag 19. og mandag 20. mars.