Kim klar for finalen

LUFT: Kim Therkildsen henter både inspirasjon og krefter ute i Guds frie. I kveld skal 55-åringen, som omtaler seg selv om «has been», finne ut om det holder til seier i låtskriverkonkurransen Bandwagon.foto: martin lundsvoll

LUFT: Kim Therkildsen henter både inspirasjon og krefter ute i Guds frie. I kveld skal 55-åringen, som omtaler seg selv om «has been», finne ut om det holder til seier i låtskriverkonkurransen Bandwagon.foto: martin lundsvoll

Artikkelen er over 4 år gammel

I kveld kjemper 12 artister om å bli historiens første nasjonale Bandwagon-vinner. Én av dem er Kim Therkildsen. Han gleder seg som en unge.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Hvis jeg ikke hadde hatt litt nerver, ja, da ville jeg virkelig blitt nervøs, gliser Kim Therkildsen før avreise til Norsk rockeuke i Namsos og finalen i den store låtskriverkonkurransen.

Musikeren fra Skedsmokorset, som har spilt musikk i en mannsalder, har nå bare én låt i hodet: «Suitcase by the Door». Det er den han skal overbevise med i Trøndelag.

Tung og lovende

Totalt har 950 band konkurrert med hele 1.800 låter om en plass i finalen. Det er med andre ord et trangt nåløye Kim Therkildsen har spilt seg gjennom.

– Det er jo veldig hyggelig at en gammel mann som snart runder 56 skal få oppleve dette. Men jeg har ikke tro på seier, sier han selv og tar en slurk av kaffekoppen.

Han har hørt på de andre 11 bidragene, og er mektig imponert.

– Det er jevnt over høy kvalitet og et bredt spekter av sjangere.

«Suitcase by the Door» ble skrevet for 20 år siden, og har vært svært så slitesterk. Nå skal den bryne seg mot låter fra unge og lovende artister.

Therkildsen omtaler seg selv mer som «has been», men den musikalske tyngden kan vel også rettferdiggjøre «tung og lovende»?

Han gliser igjen. Understreker at selv om han unner unge talenter å lykkes i en konkurranse som dette, så vil han på ingen måte gi bort seieren.

– Og du synes selv at du har en bra låt?

– Ja, det er vel den beste jeg har skrevet Styrken er at den forteller en historie og at den har et bra stikk, sier låtskribenten.

Juryen i regionfinalen var da også enstemmig i sin kåring, og framhevet at «Suitcase by the Door» er godt håndverk og at teksten, vokalen og stemmen formidler levd liv og pågangsmot.

Nedstrippet i Namsos

Namsos er den eneste byen her til lands som kan knyttes til en bestemt musikksjanger. Akkurat som Nashville betyr country, så er Namsos ensbetydende med trønderrock. I fjor åpnet Rock City et ressurssenter for pop- og rockbransjen, med et eget opplevelsessenter for trønderrock.

Alle finalistene får delta på seminarer og konserter under Norsk rockeuke i Namsos. Finalistene får også låtene sine på spilleliste i Wimp.

– Uansett plassering så blir jo dette en stor opplevelse og en mulighet til å få vise seg fram og spilt for et stort publikum. Det er masse bransjefolk i Namsos denne helgen, påpeker Therkildsen.

Bandet Helt Yr!, som han hadde med seg under regionfinalen, er Kims nye musikalske lidenskap.

– Vi er i gang med to album. Ett norskspråklig som snart er ferdig, og som vi håper skal få oss inn på festivalmarkedet og ett engelskspråklig countryalbum.

I Bandwagon-finalen skal han «bare» ha med seg Ronny Ågren og Helge Hovland på gitarer.

– Låta mi krever egentlig mer instrumentering. Vi var syv under regionfinalen i Lillestrøm, men det var ikke alle som kunne stille, og budsjettet hadde uansett ikke holdt, så nå blir det en nedstrippet versjon.

– Kanskje det kan gjøre at dere skiller dere ut?

– Absolutt. Og låta kler et mer akustisk, nedstrippet uttrykk også.

Stor spenning

– Jeg er spent, for vi vet jo ikke helt hva som møter oss i Namsos. Men jeg tror det blir noe lignende det vi opplevde i Lillestrøm kultursenter under regionfinalen. Bare mye, mye større, sier Therkildsen.

– Og det gikk jo fint i Lillestrøm?

– Ja, det var kjempeopplegg med super tilrettelegging og lyd. Og seier!

Østlandets Bandwagon-stjerne understreker at han ikke koketterer, men gjentar tidligere spådommer om at seier på landsbasis blir vanskelig.

– Men vi skal gi absolutt alt, og selvfølgelig håper vi på seier. Det hadde vært utrolig artig, og kunne åpnet dører og gitt spennende spilleoppdrag, sier han.

Kim Therkildsen ser dette som en sjanse til å kunne leve av musikken også, og ikke bare for.

Artikkeltags