Under fjorårets sesong av «Idol» på TV 2 kom både Kirsti Sørli Hansen fra Rælingen, Fredrik Bergersen Klemp fra Skedsmokorset og Christopher Olafsrud fra Gjerdrum blant de ti beste i konkurransen. Alle driver fortsatt med musikk, selv om tv-kameraene er slått av. Olafsrud håper på kontrakt med et plateselskap.

– Jeg skriver låter og jobber med en del demoer som jeg håper å kunne slippe i nær framtid. Ennå har jeg ikke fått noe samarbeid med et plateselskap, men jeg jobber videre med å kunne oppnå det, sier han.

Kirsti Sørlie Hansen har hatt en rekke sangoppdrag etter «Idol». Blant annet har hun sunget med Lillestrøm byorkester og opptrådt under Byfesten i Lillestrøm. Nå har hun lyst til å delta i Melodi Grand Prix.

Musikk, musikk, musikk

Fredrik Bergersen Klemp innrømmer at tiden etter «Idol» har vært innholdsrik, men også turbulent.

– Det som har skjedd har vært helt og alene opp til meg selv og mine musikalske lyster. Det er vel kanskje ikke alle som vet hvor mye arbeid det ligger i å være artist i Norge i dag. Det er mye jobb. La meg si det enkelt; ingenting skjer av seg selv. Heller ikke med «Idol» i ryggen, men det har vært en døråpner. Mange husker meg ennå og stopper meg på gata, sier han.

Klemp sier at han har vært i studio nesten hver eneste dag siden «Idol». Nå har han fått seg manager, og holder på å spille inn flere singler som skal ut i løpet av høsten.

– Jeg satser alt på musikk, og kommer til å spille til jeg dør, sier han og smiler.

Album til høsten

I vår fikk vi se Martin Halla fra Aurskog synge seg rett til topps i sangkonkurransen «The Voice» på TV 2.

– «The Voice» har så absolutt vært en døråpner. I tiden etter programmet har jeg fått gitt ut en ep, og har hatt mange morsomme spillejobber, forteller Halla.

For to dager siden kom han hjem fra London hvor han har spilt inn plate.

– Dette er ekstremt spennende. Plata slippes til høsten, og jeg har fått jobbe med flinke folk i studio. I neste uke fortsetter arbeidet videre i Oslo, sier Halla fornøyd.

Halla forteller at plateselskapet Universal har vært veldig flinke til å promotere ep-en hans på forskjellige radiostasjoner og aviser

Romerikes Blad har også vært i kontakt med Monika Blomeid fra Gjerdrum som deltok i «The Voice» i vår. Hun ønsker ikke å kommentere sine planer for høsten, men innrømmer at hun fortsatt driver med musikk.

Vil vinne

I kveld er det premiere på «Norske talenter» på TV 2, og 28 år gamle Christian Wedøy, som bor i Lillestrøm, skal delta. Han er illusjonist og skal vise fram sine kunster. På scenen kaller han seg Lord Christian.

– Jeg flyttet til Lillestrøm i januar for å drive med dans og jobbe som tryllekunstner. Dansemiljøet er bra her, sier han.

Han forteller at han som illusjonist ikke har holdt på så lenge, men har vært tryllekunstner i fire år. Han har meldt seg på «Norske talenter» for å kunne vise fram det han driver med, og satser alt på å vinne konkurransen.

– Det hadde selvsagt vært gøy å vinne, men på lang sikt er drømmen å kunne leve av å være tryllekunstner slik at jeg kan fortsette med å overraske og forbløffe folk, sier han.

Christian Wedøy ønsker ikke å avsløre hva publikum får se på skjermen i kveld, men han lover både sverd, damer og hylende publikum.