– Jeg var verdens mest sjenerte

vil vise Norge det hun kan: Reidun Sæther gleder seg til å synge «Proud Mary» på direktesendt tv i kveld.FOTO: MARTINE PETRA HOEL

vil vise Norge det hun kan: Reidun Sæther gleder seg til å synge «Proud Mary» på direktesendt tv i kveld.FOTO: MARTINE PETRA HOEL

Artikkelen er over 6 år gammel

Reidun Sæther er ikke lenger sjenert og selvkritisk. I kveld gleder hun seg til å vise mer av det hun kan i NRKs «Stjernekamp».

DEL

– Jeg var kanskje verdens mest sjenerte barn, ler Reidun Sæther (33) fra Skedsmokorset.

Etter hvert fikk hun så mye skryt at hun vokste det av seg.

– Jeg har alltid følt at jeg har hatt et talent for sang, og var med på mange amatøroppsetninger, blant annet i Lillestrøm Kultursenter. Der fikk jeg så mye bra tilbakemeldinger som styrket selvtilliten, sier Sæther, som etter hvert som hun har blitt eldre, også har lært seg å ikke være så «flink pike».

– Jeg har nok vært ganske selvkritisk og reservert med å presentere ting, men det har jeg overvunnet, sier Sæther.

– Jeg skal gi jernet

Når hun i kveld synger live i sangkonkurransen «Stjernekamp» på NRK, er hun forberedt på å «gi jernet», selv om hun egentlig ikke er noe konkurransemenneske, og kaller seg selv for konkurransens «underdog».

– Det er nok ikke så mange som vet hvem jeg er, siden jeg har jobbet mest i teater. Jeg føler at jeg ikke har fått vist alt jeg kan ennå, men elsker å stå foran publikum, og står på scenen for å gi noe til dem som ser på, sier Sæther.

I denne tredje sesongen av programmet konkurrerer hun mot Anita Skorgan, Raylee, Mohamed «Mo» Abdi Farah, Nora Jabri, Paul Hansen, Unni Wilhelmsen, Jørn Hoel, Lars Erik Blokkhus og Eddie Guz. Musikkjournalist Mona B. Riise og rocker Thomas Felberg er konkurransens ekspertpanel. Kåre Magnus Bergh skal lede direktesendingene fra Fornebu.

Synger Tina Turner-låt

I første program skal artistene framføre hvert sin rockelåt fra 50- eller 60-tallet.

– Jeg gleder meg veldig til å synge «Proud Mary», Tina Turner-style, sier 33-åringen, som har jobbet profesjonelt med musikk de siste ti årene. I 2012 var hun Melodi Grand Prix-finalist med låten «High on Love».

– Det har blitt mye teater og musikaler. Nå har jeg lyst til å gjøre noe eget, og få et eget vindu som artist. Det er det som hele tiden har vært drømmen, og nå er jeg er i full gang med plate som slippes i midten av oktober, sier hun.

Ordføreren heier

Skedsmo-ordfører Ole Jacob Flæten oppfordrer alle i kommunen til å være med og stemme fram Reidun sæther.

– Bare å bli tatt ut til å være med i programmet er jo en anerkjennelse. Jeg vet hun er dyktig, og vi vil være med og heie henne fram, sier Flæten, som mener kommunen fungerer godt som «talentfabrikk».

– Vi har et yrende musikkliv og mange talenter i kulturkommunen Skedsmo, sier ordføreren, som må innrømme at han aldri har sett henne på scenen selv.

I kveld får han muligheten, fra sofakroken i sin egen stue.

Fakta

Sangeren Reidun Sæther (33) er utdannet ved musikallinjen på Teaterhögskolan i Gøteborg og Complete Vocal Institute i København.

Har jobbet projesjonelt med musikk siden 2004.

Underviser ved Musikk-teaterhøyskolen i Oslo.

Melodi Grand Prix-finalist i 2012 med låten «High on Love».

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken