– Jeg har hovedrollen!

Artikkelen er over 12 år gammel

Helene Gystad (11) fra Lørenskog skal spille en av hovedrollene i familiefilmen "Radiopiratene". Det synes hun er gøy og har allerede begynt å skrive autografer.

DEL

– Jeg er veldig glemsk, så det er ikke alltid jeg husker hva jeg skal si, sier Helene Gystad (11), som går på Finstad skole.

Hun har en av hovedrollene i familiefilmen "Radiopiratene", som spilles inn i disse dager på Norsk filmstudio på Jar. Det synes hun er både morsomt og slitsomt.

– Det blir en del venting, men det er gøy å få oppleve ting som ikke alle andre barn får oppleve, sier hun.

Overraskende og uvant

Helene har verken spilt teater eller vært med på film tidligere, men likevel meldte hun seg på audition.

– På audition måtte jeg spille sint, fordi jeg ikke fikk være med i et bursdagsselskap. Jeg ble overrasket da jeg fikk rollen til slutt, men det tok lang tid før det gikk opp for meg, forteller 11-åringen.

Radiopiratene er produsert av Håkon Øveraas, som tidligere har produsert filmene "United" og "Øyenstikkeren". Filmen handler om et samfunn fullt av sikkerhetstiltak, og skildrer et sted som ikke finnes i virkeligheten. Barna må gå rundt med hjelm og ulike polstringer, og får ikke gå ut etter at det har blitt mørkt.

Dette er noe hovedrolleinnehaverne Sisseline Gullego (spilt av Helene) og Karl Jonathan Grannemann (spilt av Arne Hermann Claussen) vil forsøke å ordne opp i, men underveis oppdager de en gammel piratradiostasjon som er skjult inne i skogen. I birollene i filmen finner vi skuespillerne Ane Dahl Torp og Fridtjov Såheim.

Flaut på kino

Siden Helene ble valgt ut til en av hovedrollene i filmen, ønsket produksjonsselskapet Spillefilmkompaniet 4 ½ at klassen og parallellklassen hennes skulle bli med som statister.

På filmsettet flokker klassevennene seg rundt Helene, og noen av dem spør om hun kan skrive autografen.

– Det er litt flaut å skrive autografer, men det er gøy også. Jeg føler meg nesten litt kjent, men ikke som en filmstjerne. Kanskje jeg kommer til å gjøre det neste år når filmen kommer, forteller hun.

Filmen skal spilles på kinoer, men endelig tidspunkt for premieren er ikke satt. Helene tror det blir uvant og pinlig å se seg selv på kinolerretet. Det samme tror klassevennene Torje Løkken og Cassandra Saksen, som er med og danser som statister i filmen.

– Jeg tror vennene mine blir overrasket når de ser meg på kino. Spesielt siden vi har på oss klær som ikke er kule, og fordi jeg har sleik i håret, sier Torje.

Artikkeltags