– Selv om jazzklubben har tatt sommerferie, betyr ikke det at jeg har fri fra jazz. Foran den sjette utgaven av Deltajazz med Ytre Suløens Jass-ensemble som hovedband, lader jeg nemlig opp batteriene med å få med meg jazzkonserter både i Norge og utlandet, sier Odd. H. Brubak og viser til en imponerende liste.

Han har allerede vært på jazzfestival i København og fått med seg amerikanerne Joe Lovano (sax) og Hank Jones Quartet.

Jazzfestival i Nice

Deretter bar det rett hjem til blant annet romeriksbandet Made in Coreas konsert med selveste Chick Korea på Kongsberg Jazzfestival. Nå er han på jazzfestival like ved Antibes på Den franske riviera for å få med seg konsert med Keith Jarrett og Sonny Rollins. Mens han likevel er på de kanter tar han også to dager i Nice og jazzfestivalen der.

– Når jeg kommer hjem igjen skal jeg høre på Al Jarreau på Sildajazzen i Haugesund. Deretter får jeg med meg Oslo Jazzfestival som oppvarming før det endelig er klar for vår egen jazzfestival. Deltajazz er gla'jazz til lands og til vanns, sier Brubak.

Mye mor for mange

Deltajazz rommer et bredt program. Fredag 19. august møtes korpsmusikanter til improvisasjonskurs med Gehørarbeiderne, som er Vidar Sæther og Lars Andreas Haug.

Lørdag starter det hele med ekte New Orleans-parade, "streetparade" og karneval i ett og samme opptog. Det blir musikk, leker og andre aktiviteter på Torvet i Lillestrøm i samarbeid med Skedsmo Røde Kors. Paraden fortsetter fra Torvet til Nitelva nedenfor Arena Hotell. Her blir det swingende musikk under finalene og premieutdelingen til Flomvoll-regattaen i regi av Kunnskapsbyen Ro og Padleklubb.

Så følger seilende gla'jazz- konsert på lekter og cruisebåten Øyeren. Elvebåt-bandet Delta Stompers spiller opp

Bli med på tur

– Vi håper selvsagt at en armada av småbåter henger seg på slepet eller seiler for egen maskin med oss nedover Nitelva, rundt Årnestangen, en sving rundt i deltaet får så å ende opp ved Fetsund Lenser, sier Odd H. Brubak

Ytre Suløens Jass-ensemble sitter klare ved brygga på Fetsund Lenser og sørger for underholdningen utover lørdagskvelden.

– Dette er en opplevelse vi oppfordrer så mange som mulig til å få med seg, sier han.