Terningkast 5: Iver Kleive, Povl Dissing, Knut Reiersrud: Som den gyldne sol

IVER KLEIVE, POVL DISSING, KNUT REIERSRUD: «Som den gyldne sol» (Kirkelig Kulturverksted/Cantado)
12 spor,
spilletid: 55.36
 TERNING: 5

IVER KLEIVE, POVL DISSING, KNUT REIERSRUD: «Som den gyldne sol» (Kirkelig Kulturverksted/Cantado) 12 spor, spilletid: 55.36 TERNING: 5

Artikkelen er over 5 år gammel

(Kirkelig Kulturverksted/Cantado) 12 spor, spilletid: 55.36

DEL

I anledning den nye salmeboka som ble tatt i bruk søndag, tar trioen Iver Kleive, Knut Reiersrud og Povl Dissing for seg fire danske salmediktere som har hatt stor betydning for norsk salmetradisjon: Kingo, Brorson, Grundtvig og Ingemann.

Med unik innlevelse og forståelse for både musikk og tekst leverer de tre herrene en mektig, vakker og storslått plate: Smakfullt og virtuost, i stor respekt for materialet, og samtidig med levende, sjelfulle og overraskende tolkninger der det også er rom for glimt i øye, som i det lekne gitartemaet i velkjente «Glade jul». Dissings umiskjennelige røst, Reiersruds eminente gitarspill og Kleives mektige orgelbrus er en sann nytelse fra åpningen «Kærlighed er lysets kilde» til det toner ut i «Hil dig, frelser og forsoner» en snau time senere. Velegnet i disse førjulstider er det også, takket være Ingemanns «Glade jul», «Deilig er jorden» og «I østen stiger solen opp». Himmel, så flott!

Torstein Davidsen

Artikkeltags