Gå til sidens hovedinnhold

Inspireres av Lillebjørn

Artikkelen er over 9 år gammel

Elisabeth Carew synes Lillebjørn Nilsen er et geni. 8. mars har hun premiere på Oslo Nye Teater med «Postkort fra Lillebjørn».

– Jeg blir helt satt ut av hvor enkelt og samtidig stort han kan formidle det han vil si noe om, i musikken og tekstene sine. Jeg er blitt kjempeinspirert, forteller Elisabeth Carew.

Artisten fra Lørenskog er med som sanger i «Postkort fra Lillebjørn», en musikkforestilling basert på Nilsens tekster og musikk.

Det er første gang Lillebjørn Nilsens musikk settes sammen i en slik forestilling.

– Jeg synes det er gøy å være med i en forestilling som tar så stort utgangspunkt i musikken, og spennende å få være med i den skapende prosessen. Vi får komme med innspill underveis og se hvordan forestillingen blomstrer, sier Carew.

Sommer med jenter og gitar

Postkort fra Lillebjørn tar utgangspunkt i en ung gutt og hans ferd gjennom byen det året han fyller 15, skaffer seg gitarbok, får øynene opp for damene og så smått begynner å skrive sanger om dem.

Den unge gutten spilles av gitarist Iver Christopher Cardas (13) fra Nittedal.

– Jeg synes det er kjempeflott å bli kjent med musikken hans på denne måten. Jeg mener, alle vet jo hvem Lillebjørn Nilsen er, men nå får jeg et helt annet forhold til musikken, og til byen, sier Cardas, som alternerer med to andre gutter i rollen.

Cardas ledsages av et rikt ensemble av sangere, skuespillere, dansere og musikere, deriblant Unni Wilhelmsen, Bentine Holm, Marvin Amoroso og Håkon Sigernes ved siden av Elisabeth Carew.

Full tillit fra Lillebjørn

Forestillingen ble til på initiativ fra Oslo Nye Teater. Hovedpersonen selv har holdt seg i bakgrunnen underveis.

– Jeg vet ingenting, dette er som å se pakker under juletreet som jeg ikke har tatt på en gang, sier Lillebjørn Nilsen, som har vært fint lite involvert i prosessen med å jobbe fram forestillingen.

Utover å ha levert noter og tekster, har Nilsen gitt Oslo Nye Teater full tillit.

– Jeg visste at det var kapable folk som tok tak i materialet mitt. Jeg sa uforbeholdent ja.

Vekket appetitten

Når han er til stede på pressevisningen, ser han åpningsnummeret «Alexander Kiellands Plass» for første gang.

– Jeg syntes både det hørtes og så fint ut. Det vekket appetitten hos meg. La oss håpe appetitten vekkes hos publikum også, sier den folkekjære Oslo-dikteren og visesangeren.