– Det er en kjempemulighet, jeg er skikkelig stolt nå, forteller Ida Larmo.

27-åringen fra Bjørkelangen er en av tre tegneserieskapere som er valgt ut til Tronsmo bokhandels sommerutstilling «Tre i trappa". Tronsmo bokhandel har en legendarisk tegneserieavdeling i kjelleren, og i trappa ned til denne får tre unge serieskapere sjansen til å stille ut hver sommer. Av bokhandelen annonseres de som "Norges kommende tegneseriestjerner".

– Jeg synes ikke jeg er så flink, men jeg håper utstillingen kan åpne noen dører for meg, sier Larmo beskjedent.

Sarkastiske striper

«Tre i trappa» har i mange år presentert serieskapere som i stor grad har preget tegneserieverden i tida etterpå, som Lise Myhre fra Skedsmokorset, Frode Øverli og Jason.

Ida Larmo stiller ut to serier, ruteserien «Spesielt» og stripeserien «Flokken». Serien «Spesielt» endte på tredjeplass i VGs seriekonkurranse i 2008.

«Flokken» har vært gjesteserie i Dagbladet i mai. Begge har snev av sarkasme og ting Larmo og samboeren synes er teit med andre.

– Ofte synes jeg det kan være enklere å tegne ting jeg tenker enn å si det direkte til folk. Nå høres det ut som om jeg er slem, men det er jeg ikke, forsikrer illustratøren.

– Jeg tror mange kan kjenne seg igjen, spesielt i «Flokken».

Faglig ballast

Gunnar Sveen fra Strand Comics er medarrangør av utstillingen. Han mener Ida Larmo er blant dem som har potensial.

– Vi opplever at Ida har et reflektert forhold til tegneseriemediet. Hun har faglig ballast, og er ikke bare opptatt av poenger, forklarer Sveen om utvelgelsen.

Tredjeplassen i VGs konkurranse var grunnen til at Larmo ble vurdert.

– Det er ikke nødvendigvis vinnere av konkurranser som blir de beste på sikt, det er slikt man først vet etter en stund. Men Ida er lovende, mener Sveen.

Sammen med Larmos arbeider henger Børge Lunds «Lunch» og Nils Axle Kantens «Firekant».

Nærmere drømmen

Allerede i 2000 hadde Larmo en fast stripe i Indre Akershus Blad, «Kubikk-Ken & Amazon-Arne», etterfulgt av «Syprian & Pigghakka».

Hun er også publisert i Pondusbladet og har ruteserien «Spikerhodet» hver uke i Boligmagasinet i Romerikes Blad.

I 2003 ble illustratøren tildelt Petter Simonsen-stipendet, som gjorde henne 50.000 kroner rikere.

Den gang sa hun til Romerikes Blad at hun aller helst ville bli illustratør av barnebøker. Nå er hun ett skritt nærmere målet.

– Det er fortsatt det jeg vil, og jeg har nettopp illustrert en barnebok for Gyldendal, «Mystiske gjester» av Linn T. Sunne, forteller Larmo fornøyd.

For tiden lever hun av å være selvstendig innen grafisk design, illustrasjon og tegneserier.