Lillestrømlingen Paul Simmons var for to år siden en del av bandet Midt i Veien. Bandet ga ut en cd som fikk terningkast tre i Romerikes Blad, og etter hvert gikk de fire medlemmene hver til sitt.

– Vi møtte veggen, og drivkraften ble dessverre borte, forklarer Simmons.

Siden den gang har han brukt både tid, krefter og penger på det som nå er blitt debutalbumet «Hold deg fast».

Vil nå mange

Paul Simmons beveger seg i et landskap som er en blanding av country og pop, og understreker at han vil lage musikk som kan nå ut til et stort publikum.

– Hvordan gjør man det?

– Jeg ser på det de store norske artistene gjør, band som Hellbillies, Plumbo og DDE. Og jeg ser på temaene de synger om.

Hva synger du om?

– Kjærligheten, livet – de tingene folk kan relatere til, og jeg forsøker å skrive tekster som inspirerer folk, sier den halvt britiske og halvt norske låtskriveren, som har prioritert å spille mye ute blant folk, istedenfor å melde seg på konsepter som Idol, Bandwagon og The Voice.

– Det er så mange dyktige folk som ikke får muligheten til å vise seg fram. Det ville være gambling å velge den veien inn i bransjen. Jeg har prioritert spillejobber.

– Blitt mange spillejobber?

– Det er blitt opp mot 150 jobber de siste årene. Det er godt trening og en god skole å gå.

Folkelig uttrykk

Produksjonen har kostet rundt 500.000 kroner, alt inkludert. Nå begynner jobbingen for å promotere albumet.

– Jeg har allerede fått radiospilling, og har gjort noen intervjuer på radio, noe som er viktig når det gjelder å nå ut til folk.

– Når og hvor kan Romerike oppleve Simmons fra scenen?

– Det blir faktisk under Byfesten i Lillestrøm, sier Simmons.

Utgivelsen «Hold deg fast» gis ut av plateselskapet Piraya Music, som for øvrig er det samme plateselskapet Plumbo er på.

Presseskrivet som føler utgivelsen legger på samme måte som Simmons selv, vekt på at det folkelige uttrykket er viktig.

Norske tekster

Helt siden før bandet Midt i Veien møtte veggen har norske tekster vært en viktig bestanddel i Paul Simmons’ musikalske univers.

Resultatene fra en meningsmåling på oppdrag fra Språkrådet og GramArt, viste det seg at 77 prosent av befolkningen synes det er litt kulere å synge på norsk.

– Jeg merker at det er sanger med norske tekster som skaper mest liv når jeg er ute og spiller, sier Simmons, som har som ambisjon å spille både på små og store scener.

– Jeg spiller der folk vil at jeg skal spille, og nå begynner promoteringen av denne utgivelsen. Det er godt å ha den ute!