Gå til sidens hovedinnhold

Husebyfestival - uansett vær

Artikkelen er over 18 år gammel

De er litt uenige om tidspunktet, Leon Skogvold og Lars S. Hauge. Men Husebyfestivalens eksistens, den har begge troen på.

Regnet gjorde sitt beste for å gjøre alt og alle våte på Huseby i går. Et bedre argument for å legge festivalen til sommeren, finnes knapt. Ikke alle er enige likevel.
- Nei, svarer leder Leon Skogvold kort og bestemt. Han synes det ikke er riktig å gjøre noe med tidspunktet, før hele styret har evaluert en rekke faktorer rundt arrangementet.
Det er for så vidt også Lars S. Hauge enig i, men han hadde heller sett at Husebyfestivalen ble lagt til juni.
- Perioden mai til juni er en dødtid, hvor også skolene har uttrykt ønske om å være med. Jeg kan også tenke meg et arrangement som styrker ungdomskulturen på Skedsmokorset, og da kan Husebyfestivalen være en fin arena, sier Hauge og tror at også været vil være mer stabilt da.

Gammel tradisjon
Han sikter også til den nedlagte festivalen Barnas dag, som hver juni i 40 år ble holdt på den tradisjonsrike gården. En tradisjon som Husebyfestivalen kan knyttes opp imot.
Likevel tar herrene rundt hverandre og vender tommelen opp for årets festival.
- Tross regn og uvær, Husebyfestivalen er kommet for å bli, fastslår de.
Om juni er et bedre tidspunkt, blir det opp til andre å bestemme. Ungdommen greide uansett å gjøre seg bemerket på scenen i går.

Vil ha mer
Ungdomsklubben Juventas viste seg fram på hovedscenen med sang og dans, og blant artistene var det to ræppejenter som fikk opp stemningen.
- Vi skriver tekstene selv, og tar utgangspunkt i dagligdagse situasjoner, sier Linn Anette Østensen (15) og Beate Nordmark Lothe (16).
- Som for eksempel når vi krangler med lærerne, forklarer de og ler.
De deltok også på fjorårets festival, og syntes det var så gøy at de måtte være med i år også.
- Det skulle vært en sånn festival som dette her mye oftere, det er jo skikkelig kult, sier de. Kanskje noe for Skogvold og Hauge å tenke på for å bevare husfreden.
20 barn og unge i alderen 10-17 år fordelt på 12 numre, viste at det er liv på ungdomsklubben Juventas, som er blitt et av de faste innslagene på Husebyfestivalen.
I dag er det familiedag på Huseby gård. Hva værgudene finner på, vet verken Skogvold eller Hauge, men blir det som i går, vil noen få styrket sine argumenter for en forsommerfestial.

En pengemaskin
Husebyfestivalen er ingen billig fornøyelse. Flere Romerikes Blad var i kontakt med i går, reagerte blant annet påp inngangsbilletten. 100 kroner for voksne og 50 kroner for barn, blir fort 300 for en familie. Og da har du bare kommet innenfor portene. For der venter karuseller, radiobiler, lotterier og tombola som også koster. Når én tur med karusellen koster 25 kroner, må nødvendigvis pengene sitte løst på Husebyfestivalen.
- Vi skulle gjerne ha gått i dag også, men det har vi ikke råd til, sier en familie til Romerikes Blad.