Høy puls i Sundet

PULS-JAM: Regnet stoppet ikke jazz- og bluesjammen i Wergelandsgate. Fra venstre: Ken Erik Klaseie på bass, Oliver Getz på gitar, Ola Djupvik på trommer, Hans Henrik Grønsleth bak tangentene og Håkon Hammer på saksofon. Alle foto: Oda Tærud Westengen

PULS-JAM: Regnet stoppet ikke jazz- og bluesjammen i Wergelandsgate. Fra venstre: Ken Erik Klaseie på bass, Oliver Getz på gitar, Ola Djupvik på trommer, Hans Henrik Grønsleth bak tangentene og Håkon Hammer på saksofon. Alle foto: Oda Tærud Westengen

Artikkelen er over 5 år gammel

Puls-festivalens siste dag kom med øsende regn, men kvelden ble suksess.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Da Hellbillies gikk på scenen klokka 22.30, var bankplassen nesten tørr, og fylt til trengsel av feststemte Eidsvollinger.

– Nå var det altfor lenge siden vi har vært i Eidsvoll, sa vokalist Aslaug Haugen til jubel fra folkemengden

Storrengjøring

Stemningen var ikke helt den samme da regnet øste ned tidligere på dagen.

– Nå har vi i hvert fall fått vasket Sundet før festen i kveld, humrer Puls-general Rune Storsve.

Meteorologisk storrengjøring til tross – lørdag ettermiddag hadde folk funnet veien ned til Eidsvoll sentrum. Dermed var det noen å spille for i Wergelandsgate da seks unge musikere inntok et portrom med jazz- og bluesjam lørdag.

– De fleste av disse er nærmest faste Puls-musikere, forteller festivalgeneral Rune Storsve stolt.

– De ringte meg for å spørre om de kunne spille. Det varmer hjertet mitt.

Allsidig program

Årets Puls-festival er den niende i rekka og programmet har vært variert. Rune Storsve føler han har nok av høydepunkter å trekke fram.

– Torsdag hadde en fantastisk åpning med lokale kor og sangtalenter. Og så åpnet ordføreren Elvepromenaden. Fredag gjorde slagverksgruppa til kulturskolen en kjempeopptreden sammen med ungdommer fra Cornerstone. Og vi har hatt flere nye band som har gjort det råbra, foreller han.

– Egentlig kunne vi hatt en egen festival med bare lokale ungdommer, mener Storsve.

Må komme

Lørdag var det Torgdag i Wergelandsgate, som var gjort om til gågate for anledningen. Flere lokale matprodusenter hadde tatt turen med smakebiter og salgsartikler. I et av teltene var det også levende råvarer. Fem sauer fra Hoel Vestre var på plass som blikkfang for Eidsvoll Landbruksforening.

– De er så morsomme når de løper etter meg, sier Susanne Schelderup Olsholt. Både hun og mamma Ariane Schelderup synes Puls-festivalen er verdt et besøk. – Vi må jo komme når først skjer noe her i Sundet. Men vi hadde kommet noen timer tidligere hvis været hadde vært litt bedre.

Alle gjør litt

– Ja, når det først skjer noe her, så må eidsvollingene være til stede og bidra, og det er de, sier Rune Storsve. – Litt regnvær skremmer meg ikke. Når kvelden kommer blir det opphold, og folk strømmer på.

Artikkeltags