Gå til sidens hovedinnhold

HIV OG HOI, OG EN SKUTE PÅ SCENEN

Artikkelen er over 7 år gammel

Sverdene slipes, og tønnene fylles med rom når Nes revy og amatørteater setter opp «Skatten på sjørøverøya»

Nes Revy og amatørteater har det siste året jobbet flere timer i uka for å klargjøre forestillingen «Skatten på sjørøverøya» til fredagens premiere.

Forestillingen, som er basert på boken med samme navn, inneholder alt en sjørøverfortelling skal, med skatter, skute på havet og gulltørstige pirater. Fredag var de klare til premiere, og de siste gullmyntene ble finpusset.

Mange i kulissene

– Idag er det mange i farten. Det er mye som skal gjøres før publikum setter seg i salen, forteller Reite.

For det kreves mer enn de 24 skuespillerne på scenen når den årlige forestillingen settes opp. For hver skuespillersom står på scenen, finnes det også en person bak scenen.

I gangene løper skuespillere og scenearbeidere om hverandre. Flaskene fylles med rom, og syerskene jobber på spreng for å få ferdig de aller siste trådene. Lydmenn monterer på de siste mikrofonene, og krølltangen går varm på sminkerommet. For med bare timer igjen til kulturhuset fylles av publikum, må alt stemme, og lønnen for alt strevet skal snart utbetales til tørste pirater.

Scene – skuta

Siden store deler av forestillingen skjer på ei skute, er scene gjort om til akkurat det for helgen. Olberg forteller at skuta har blitt bygd gjennom den siste uka.

– Det tok egentlig ikke lang tid å bygge skipet, men den har blitt bygd i etapper, siden vi har måttet øve på den samme scenen også, forteller han.

I tillegg til å frakte sjørøverne over farlige hav på jakt etter skatter, fungerer også stilaset som både vertshus og øde øy under forestillingen.

«Skatten på sjørøverøya» spilles i hele helgen i Nes Kulturhus

Kommentarer til denne saken