Helmaks med nye Olsenbanden

Artikkelen er over 12 år gammel

Den forrige utgaven av Olsenbanden junior er pensjonert. Nå er det klart nye krefter, blant dem Ole Martin fra Sørumsand og Ole Martin fra Lørenskog.

DEL

Etter to filmer har skuespillerlaget til Lars "Benny" Berteig Andersen fra Strømmen vokst seg ut av kostymene til Olsenbanden junior.

Nå ikler Ole Martin Wølner fra Sørumsand seg klærne til Benny, mens Ole Martin Synnes fra Lørenskog fyller rollen som Herman, sønnen til politioverbetjent Hermansen.

10. februar er det norgespremiere på "Olsenbanden jr. på Cirkus ". 14 år gamle Ole Martin Wølner gleder seg og tror det blir bra, like bra som selve innspillingen.

– Å spille inn film har vært en utrolig flott opplevelse. Mye jobbing, men likevel helt fantastisk, sier nye Benny til Romerikes Blad.

Film og teater

Denne vinteren er det mye som blir både fantastisk og arbeidsomt for 14-åringen.

I forbindelse med premieren må han som en av hovedrolleinnehaverne reise rundt å promotere filmen. I tillegg står det en teaterforestilling på timeplanen. 25. mars har Blaker Ungdomslags Teatergruppe premiere på musikalen "Footloose". Ole Martin Wølner kunne ha fått den mannlige hovedrollen, men han valgte en noe mer tilbaketrukket rolle.

– Det blir mye arbeid rundt filmlanseringen, og jeg ønsket ikke å ta på meg en så stor oppgave. Men jeg er med på oppsetningen, sier han.

– Lærte du noen filmknep av gamle-Benny?

– Han sa til meg at det er viktig å slappe av, og det prøvde jeg å tenke på under innspillingen. Dessuten har jeg jo sett de to første filmene flere ganger, sier han.

Morsomt og rart

I fjor på denne tiden hadde "Olsenbanden jr. på Cirkus" premiere på Oslo Nye Teater. Også der spilte Ole Martin Wølner Benny. Alle barna som var med i teateroppsetningen har fått roller i den nye Olsenbandenfilmen.

En av dem er også en Ole Martin, 13 gamle Ole Martin Synnes fra Rastai Lørenskog.

– Hvordan blir det å havne i kinosalen, tror du?

– Jeg tror det blir morsomt, og litt rart. Rart å se seg selv. Det blir liksom noe helt annet enn teatret. Mange flere kommer også til å se filmen.

Under innspillingen ble Ole Martin Synnes ofte forvekslet med navnebroren fra Sørumsand. Men han regner ikke med at det vil skje så mye etter filmpremieren.

– Jeg har ikke så stor rolle som Ole Martin, så det blir nok han som må skrive de fleste autografene. Dette blir moro uansett, synes Ole Martin Synnes.

Artikkeltags