Han fikser Madcon-hitene

EKSPERIMENT: Tshawe Baqua og Yosef Wolde Mariam i Madcon har, sammen med Bjørnar Lunder Bredvold, alias «Blunder», eksperimentert med elektriske innslag i sin hip hop-stil på den nye skiva. ? Vi elsker å prøve ut nye ting og falt for Blunders beats på grunn av energien de fremkaller, forteller Tshawe som håper på fler samarbeid med Blunder i fremtiden.

EKSPERIMENT: Tshawe Baqua og Yosef Wolde Mariam i Madcon har, sammen med Bjørnar Lunder Bredvold, alias «Blunder», eksperimentert med elektriske innslag i sin hip hop-stil på den nye skiva. ? Vi elsker å prøve ut nye ting og falt for Blunders beats på grunn av energien de fremkaller, forteller Tshawe som håper på fler samarbeid med Blunder i fremtiden. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Da Madcon slapp plata «Contakt» nylig, kunne produsent Bjørnar Lunder Bredvold endelig høste fruktene av det han omtaler som en periode med blodslit.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

I seks måneder har Bjørnar Lunder Bredvold (28) fra Årnes servert beats til hip hip-heltene Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam i Madcon.

Det hele kom i gang da Tshawe tilfeldigvis kom innom studio til Lunder Bredvolds kamerat og studiotekniker, Lars Ruben Pedersen, aka Lars Rubix, for å besøke sin kamerat som spilte inn låter der. Pedersen benyttet anledningen til å spille et knippe «Blunderbeats» for Tshawe, og dermed var det gjort.

– Du kan raskt se om du har lyktes på entusiasmen hos artisten som hører musikken din, mener Lunder Bredvold.

Og engasjement var det nok av da Madcongutta fikk høre hva Lunder Bredvold kunne by på.

Overrasket

Av de tjue sangene på skiva, har han produsert i alt syv låter. Blant dem er kritikerroste «Nordlyset» og «Hummer & Kaviar.» Andre låtvalg er Lunder Bredvold mer overrasket over.

– Spesielt låten «Å lø» som er såpass teknobasert, hadde jeg aldri trodd de skulle falle for, sier han.

Under musikkvideoinnspillingen av låten på russetreffet i Tryvann i mai, gikk det derimot opp for ham.

– Beaten til «Å lø» er jo basert på ren energi, og det sammenklaffer helt med hva Madcon er. Da jeg så den bli framført foran den elleville russen, forsto jeg at låten var bensin, og Yosef og Tshawe fyrstikken som tente den, forteller han.

Produserer overalt

Han kaller seg Blunder og har alene med sitt keyboard og laptop, produsert beats for blant andre Vinni, Chirag (Karpe Diem), Katastrofe, Sirius, Dreamon og Bankmenn. Og musikkproduksjonen behøver ikke skje fra studio.

– Det hele kan foregå på toget, hjemme i sofaen eller i en park. Så lenge jeg har laptopen min, kan jeg i prinsippet lage musikk hvor jeg vil, forteller musikkentusiasten som har produsert på hobbybasis fra tolvårsalderen av.

En usikker sti

Den enkle tilgangen til musikkprogramvare, har gitt ham et tøft marked å overleve i.

– I disse dager kan i prinsippet alle som vil, produsere musikk, forteller han.

Men for de fleste når ikke musikken særlig langt fra gutterommet.

Skal du overleve i denne bransjen, må du virkelig satse og gi alt, forteller Lunder Bredvold engasjert.

Skapertrang

Han beskriver sin karrierevei videre som en kombinasjon av å jakte hits og kontakter.

– Det nytter ikke å sende musikk til artister du ikke har en slags forbindelse til, sier han.

Bredvold har sikret seg stødigere grunn med tre år på Universitetet for miljø og biovitenskap i Ås. Her studerte han landskapsarkitektur, et studium som, ifølge han selv, kunne gi rom for kreativ utfoldelse.

– Jeg har alltid hatt stor skapertrang. Da jeg var liten, tegnet og malte jeg masse. Det jeg holder på med nå, er jo også en form for kunst. Men jeg er ikke naiv og tror ikke på at en kan satse rent på det usikre uten noen plan b, sier han.

Lunder Bredvold ser gjerne at han i framtiden fullfører graden ved universitetet. Men akkurat her og nå er han lykkelig for sin avgjørelse om å følge musikkdrømmen.

– Jeg ville nok alltid ha tenkt tilbake med nysgjerrighet og bitterhet på hvordan det kunne ha gått, om jeg ikke hadde våget å satse. Det var viktig for meg å gjøre det nå før det var for sent, sier han glad, og innrømmer at det å lage musikk for Madcon som han har hørt på i ti år, er en stor klapp på ryggen.

Artikkeltags