Nærmest motvillig er det lunsj på dag to for dem som har benyttet seg av høstferietilbudet som foregår på kulturhuset på Jessheim. Men tegneserier, malerier og trommer og rytmikk må hvile. Helter må ha mat og drikke de også.

– Jeg skulle melde meg på et malekurs da jeg fikk høre at det ble arrangert kurs i tegneserier i høstferien. Da meldte jeg med på med en gang, sier Emil Thompsen (13) fra Jessheim. Han har vært interessert i tegneserier og tegning så lenge han kan huske, og er veldig fornøyd med dagene han har tilbragt på kulturhuset i høstferien.

– Noen av dem som hadde meldt seg på, møtte ikke opp, men jeg registrerer at de som er til stede er svært fornøyd, sier Kathrine Gilbu.

Oppmerksomhet

Og elevene vasser i luksus når det gjelder oppmerksomhet fra instruktørene.

– Dette er også en fin mulighet for oss til å gå dypere i materien enn vi kunne ha gjort med fullt klasserom, sier instruktørene Kjell-Håkon Aalvik, Anne-Marit Fald Gården og Tore Strand Olsen, alle rutinerte instruktører.

– Det er veldig fint å så mye hjelp og tips som vi får, sier Emil Thompsen. Han jobber med en tegneserie om en gris som har lagt seg i hardtrening for å unngå å bli ribbe til jul. Rundt bordet sitter også Silje Lorentzen og Rebekka Dybvig og jobber med striper.

Dypdykk

For Simen Skrebergene betyr de tre dagene med instruktør innenfor rytmikk at han kan fordype seg mer enn han vanligvis gjør når han tar gitartimer.

– Nå driver jeg med ting som er vanskelige, sier Skrebergene.

Workshops er satt i gang som et ledd i mangfoldsåret 2007 og det faktum at det er Wergelandsår i år.

– I dag, torsdag, er det avslutningsdag for alle elevene. De skal vise hverandre hva de har gjort i løpet av de tre dagene de har vært på kulturhuset. Og du skal ikke se bort fra at du får se resultatene av det som er gjort under Ungdommens kulturmønstring som starter opp i alle kommunene i Akershus på nyåret.

– Det var viktig å gjennomføre dette, for nå har vi en plattform å bygge videre på, sier Kathrine Gilbu.