Lennon Nightclub i Southampton dirrer trolig av adrenalin og norske el-gitarer til langt utpå morgenkvisten søndag. For Amund Maarud og bandet hans la absolutt ingenting imellom da de entret scenen på den lille klubben i havnebyen litt etter 23.00 lørdag kveld.

Med kun 30 minutter til rådighet var det bare å skuffe på med så mye musikalsk kull fra første akkord som mulig. Og Amund Maarud skar gjennom et tungt, nærmest ugjennomtrengelig teppe av røkelse som en plog i fuktig jord... Og Maarud må ha tatt med seg mesteparten av alt kullet i sørlige England på scenen, for turneens tredje konsert kan raskt vise seg å bli vanskelig å toppe for rocke-vikingene fra Norge. Følelsen av å overvære noe sjeldent magisk er sterkt framtredende.

Puslebitene på plass

Hva er det som gjør den tredje konserten til den - så langt - beste på toktet på de britiske øyer? Vel, det er noe som heter at dag tre er den dagen de fleste puslebiter faller på plass, være seg innen idrett eller innenfor musikken. Det er vel noe med at ting skal gå seg til, kanskje?

Amund Maarud har ikke brukt to konserter på å spille seg i form, men det kan synes som om en form for akklimatisering (eller handler det rett og slett om å bli dus med klubbkonserter og svært få folk i salen igjen?) har vært nødvendig for å bli komfortabel med å være en "underdog" igjen. Lørdag kveld i Southampton var uansett det første skikkelige musikalske utropstegnet for Maarud og kompani på denne turneen.

Varme i trøya

Det er helt tydlig at både frontfigur og band er blitt skikkelig varme i trøya her i Storbritannia; lekenhet, spontanitet og energisk galskap er på plass, og det formerlig lyste barnlig spilleglede av hele bandet denne kvelden. Maarud er i utfordrerposisjon i England, og det er helt tydelig at både han og musikerne henter ut det aller beste i seg for å overbevise dem som har tatt turen innenfor dørene for å oppleve konserten.

Viktig konsert

Søndag er fridag, og mandag kveld venter turneens kanskje viktigste spillejobb. Da er det ventet folk fra den britiske musikkbransjen, og ryktes at det er forventninger til akkurat den konserten. For denne turneen handler ikke bare om å ha det gøy på scenen og finne grooven. I bånn ligger det et alvor som handler om å nå ut med sin musikk i et nytt land. Og det er ikke hvilket som helst land Amund Maarud skal slå seg opp og fram. Det er England - landet mange mener er rockens vugge. Men med en konsert som den i Southampton lørdag kveld, så beviste 33-åringen fra Skogbygda at det ikke er musikken det står på.

Blodig alvor

For det var sjeldent god musikalsk vare som ble servert i Southampton. Nå handler det bare om å få mange nok - musikkelskere og bransjefolk - til å ta turen innenfor dørene. For de som gjør det får seg en musikalsk ørefik og et minne for livet i den formen Amund Maarud og bandet hans er i nå. Folk hjemme i Norge kan egentlig begynne å glede seg til konserter hjemme på berget. For dette bandet har spilt på seg en dose energi - og, ja, livsglede - på noen få dager. Ett eller annet er det i hvert fall, og at Amund Maarud og gjengen hans mener alvor er det ingen tvil om.

Det kan synes noe drøyt å kaste en sekser for en 30 minutter lang konsert i en klubb der det nesten ikke er folk til stede, men når alt stemmer musikalsk for Amund Maarud og musikerne hans, så er det litt som å bli tatt med til en oase av genuinitet i en ørken som stort sett består av kalkulert musikalsk tomhet. En glissen Lennons NIghtclub i Southampton var akkurat den oasen lørdag kveld.