Bandet viste seg fram for et kresent festivalpublikum midt i løvens hule – på toppen av Karl Johan. Og festivaldebuten ble en ubetinget suksess.

Unge, uetablerte musikere får en unik mulighet til å presentere seg og musikken sin for et bredt publikum i en profesjonell setting.

Groove Yard Orchestra gikk på scenen som band nummer to onsdag ettermiddag, og virket ikke særlig nervøse over å skulle debutere på denne delvis prestisjetunge utendørsscenen. Repertoaret falt tydelig i smak hos et tallrikt publikum, og den sedvanlige gjennomtrekken av folk på vei hjem fra jobb, uteble. De langt fleste ble faktisk stående for å få med seg denne konserten. Selv regnet greide ikke å jage vekk mer enn et fåtall. Observert i forreste rekke, ivrig applauderende, selve "jazzgeneralen" i Lillestrøm, Odd Brubak.

– Dette bandet swinger, og låter fint. Jeg skulle ønske jeg var så flink da jeg var på denne alderen, smiler Odd som er stolt over de unge musikerene med tilhørlighet i Lillestrøm.

Repertoaret viste bredde, bandet var innom tradisjonelle mainstreamlåter, latin og mer moderne, lett funky toner. Konserten ble prikkfritt gjennomført av et tettspillende band, med gode solistinnslag fra de forskjellige musikerene, samt en stødig og stilren vokal levert med sjel av Henriette Sundhagen. Bandet består for øvrig av Mikael Hope på piano, Lars Andre` Hagensen på trommer, Jacob Matteus på gitar, bassist Andreas Granerud, Sindre Mølmen på trompet og Martin Olsen på altsax.