Gleder seg til å være «bad girl»

COVERDRONNINGA: Skedsmojenta Reidun Sæther føler hun virkelig får vist hvor stort spenn hun har som musiker i programmet «Stjernekamp»

COVERDRONNINGA: Skedsmojenta Reidun Sæther føler hun virkelig får vist hvor stort spenn hun har som musiker i programmet «Stjernekamp» Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Reidun Sæther (33) er spent før hun lørdag kveld skal rappe for første gang. Men hun er mer redd for musikal-sjangeren.

DEL

Hun blir kalt «Coverdronninga» og har fått favorittstempelet flere helger på rad. Reidun Sæther (33) fra Skedsmokorset har imponert både dommere og publikum i «Stjernekamp» på NRK. I kveld skal hun for aller første gang rappe på tv.

«Flygirl»

– Det er egentlig ikke så skummelt, for jeg kan ingenting om hiphop-sjangeren. Derfor er ikke presset like høyt. Problemet er at jeg aldri har rappet før, forteller Sæther.

I kveld entrer hun scenen med låten «Get your freak on» av Missy Elliot, og hun er svært fornøyd med sitt eget låtvalg.

– Missy er en ordentlig rapper, hardbarka, en av gutta. Hun går ikke på scenen i g-streng og nakne pupper, hun er litt mer «bad». Jeg gleder meg til å bli litt den «flygirl in tha house», sier Sæther.

Favorittstemplet

Og skedsmojenta har fått prøvd seg på flere sjangere de siste ukene. Forrige lørdag sto storband på planen, en av Sæthers favoritter, hvor hun fikk sunget «scat», en type vokalimprovisasjon uten ord i jazzmusikk.

– Jeg følte at jeg hadde en bra kontakt med publikum, og med musikken, og jeg storkoste meg med låten, sier Sæther.

Dette mente også dommerne, og gjestedommer Jens Wendelboe, som tidligere har tippet de foregående vinnerne av konkurransen fortalte lørdag at årets vinner etter hans mening var Sæther.

– Jeg fikk ikke med meg at han sa det, engang, og fikk vite det etterpå, forteller Sæther, som mener det er altfor tidlig å tippe vinner.

– Dessuten har jeg svært gode konkurrenter, smiler hun.

Musikal-press

I Stjernekamp må artistene hver uke prøve seg på en ny sjanger, og er innom alt fra funk og hiphop til opera, som deltakerne skal prøve seg på neste uke. Men for Sæther er den største frykten å komme til musikal-uka.

– Presset vil være så enormt stort siden det er min sjanger, og det jeg bør kunne best, selv om det også er sjangeren jeg koser meg mest med, sier Sæther, som også mener operaen neste uke vil bli en stor utfordring om hun kommer dit.

– Jeg har valgt en god sang, og har avtale med en sangpedagog til uka, så det skal nok gå greit, smiler hun.

Sjangerspenn

Og det er de mange sjangrene, og de store hoppene som gjør at Sæther koser seg i konkurransen.

– Jeg fikk høre om konseptet av pappa da det startet, og han sa med en gang at dette var definitivt noe for meg, og det føler jeg også nå. Når jeg fikk se sjangerne og valgte ut låtene følte jeg at det falt på plass, og at det var noe for meg. Og det er definitivt en opplevelse å se tilbake på. For da kan jeg si at «wow, jeg som syngedame sto på live tv og rappet».

Artikkeltags