Full rulle med GT-Sara

Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

GT-Sara synger på nok et vers i sin særegne artistkarriere. Mandag cd-debuterer like godt 82-åringen. Lanseringen har hun lagt til en bensinstasjon i Lørenskog.

DEL

– Jeg må jo ha noe etter meg, jeg har døtre og barnebarn, litt skal dem ha. Og så var det disse gutta i bandet Full Rulle, da, de jeg har spilt med ved noen anledninger nå. Dem stiller opp for meg, ja, jeg har blitt reint glad i dem. Jeg er jo så vant til å balre for meg sjøl.

– Balre?

– He, he, ja, det er sikkert et ord jeg har finni opp. Sliti, da, jeg har sliti for meg sjøl og ikke venta at jeg skulle få noe tilbake. Det har vært så mange som skulle løfte meg til toppen, gi ut cd med meg og jeg veit ikke hva. Tomme ord, alt sammen. Jo da, jeg har fått mange flotte tilbakemeldinger, stående applaus og sånt. Der'a GT-Sara har vært, vil dem leve lenge, sier dem. Men jeg har ikke hatt noe jeg kunne putte i en konvolutt, noe å legga i en skuff.

– Det var godt sagt. Har du sagt akkurat det før?

– Nei, det er første gang. Jeg er veldig umiddelbar, skjønner du. He, he....

Trangt på badet

Gerd Miriam Thoreid alias GT-Sara fra Dal i Eidsvoll sitter ved kjøkkenbordet og ser ut som ei sigøynerkone, med skaut på hodet og solbrun i ansiktet. Håret er rullet opp, og snart skal hun og RB-fotograf Morgan Andersen gå fnisende inn på badet sammen og lukke døra bak seg. Badet er lite, men de klemmer seg sammen.

GT-Sara er glad i å klemme. Hun er glad i kropp og alt som kan gjøres med den. I hvert fall snakker hun mye om det fra scenen. Folk ler nærmest brokk på seg.

På cd-en er det gitt plass til et 20 minutters live-opptak fra Jessheim i desember i fjor. Det åpner hun slik: "Hei, jeg er GT-Sara, 82 år og har alt intakt." Publikum hyler av latter. GT-Sara lar dem ikke i fred lenge:

"Doktoren har sagt at jeg kan ta meg en dram før jeg legger meg. I går la jeg meg fire ganger."

I salen høres det ut som om noen skal verpe.

I artisteliten

Forrige lørdag giftet Anne-Kat Hærland seg. Et par dager før bryllupet underholdt GT-Sara da hun holdt selskap.

– Anne-Kat. sier at jeg er en av Norges beste artister.

GT-Sara smiler. Det går i firmafester, jubileer, markedsdager og den slags.

– Er det sårt at du i en alder av snart 83 år ikke har nådd lenger som artist?

– Sår er jeg ikke. Men den gangen jeg ble enke og var fattig, lurte jeg på hvorfor jeg ikke brukte stemmen min som levebrød. Den var malmfull og klar, jeg ble sammenlignet med den svenske artisten Zarah Leander. Ja, selveste Dag Frøland har skrevet en egen tekst til meg i hennes populære "Vill ni se en stjärna, se på mig", som jeg har med på cd-en. Jeg burde nok ha satset mer den gangen. Men jeg har ingen spisse albuer, kan ikke noe med sånt.

Lenge på badet

"GT-Sara på farten med Full Rulle" er tittelen på cd-debuten. Her framfører GT-Sara og band et utvalg sanger, som Alf Prøysens "Vise for gærne jinter" via Vidar Sandbecks "På folkemunne" til den svenske folketonen "O store Gud". Mandag ettermiddag skal plata lanseres med konsert på Hydro Texaco-stasjonen i Lørenskog. Litt originale synes de at de må få lov å koste på seg å være. Hun og Morgan Andersen har lukket døra til badet nå. Han skal ta bilder når hun kler av seg.

– Bare skautet da, kan du skjønne, roper hun gjennom døra.

– Skal ta ut hårrullene, må snart av gårde til en jobb i Hønefoss.

– Det er brå overgang fra den religiøse "O store Gud" til et 20 minutter langt innslag med groviser på plata?

GT-Sara åpner døra til badet. Skautet er tatt av og hårrullene fjernet. De flirer fortsatt, begge to.

– Ja, overgangen er kanskje litt brutal. Jeg kan væra fæl i kjeften, men så synger jeg så pent. Så det jevner seg ut. Sa gutten da han gjorde på seg.

Artikkeltags