Frodes livedokument

LEVENDE: Frode Larsen gir nå ut sin nye soloskive, fire år etter forrige utgivelse. Skiva er anmeldt til en femmer av Romerikes Blads anmelder Rune Westengen.FOTO: LISBETH ANDRESEN

LEVENDE: Frode Larsen gir nå ut sin nye soloskive, fire år etter forrige utgivelse. Skiva er anmeldt til en femmer av Romerikes Blads anmelder Rune Westengen.FOTO: LISBETH ANDRESEN

Artikkelen er over 10 år gammel

Frode Larsen er endelig ute med nytt album. Denne gangen dokumenterer han seg selv live fra scenen.

DEL

Det hagler ikke akkurat med utgivelser fra blues- og rockeveteran Frode Larsen og hans forskjellige besetninger.

– En garanti for ikke å få kommersiell suksess er å gi ut plate hvert fjerde år under forskjellig navn hver gang. Og det er jo det jeg har gjort, flirer Frode Larsen dagen før han skal ut og markere plateslippet lokalt – på torsdagsjammen på Torget pub i kveld og med slippkonsert i Black Box i kulturhuset fredag kveld.

– Det blir litt sånn å slutte sirkelen i forhold til denne skiva. Brorparten av låtene på "Hard luck and trouble" er spilt inn i "blackboxen", så jeg tenkte det kunne være morsomt å markere slippet lokalt også, sier Frode.

Det blir også plateslipp i Lillestrøm og på Muddy Waters i Oslo i desember. Men først på hjemmebane på Jessheim.

Punk-produkt

Frode er som så mange andre et produkt av punk og new wave – eller nyveiv – som blåste inn fra England på slutten av 70-tallet.

– Den musikkformen viste oss som var unge at veien opp på en scene er kortere enn vi fryktet. Du trengte ikke en trailer med utstyr for å spille på klubber, og dette skiftet fra stadionrock til klubbscener gjorde også at klubbene booket band igjen, sier Frode – som begynte sitt liv på scenen med bandet Ulne saker.

– Det ble ingen utgivelser, men det finnes flere demoer med det bandet.

– Du forbindes med blues først og fremst?

– Jeg har alltid vært inne i bluesen, men har også forankring i rocken og litt i jazzen. Jeg tror det gjenspeiler seg litt i de prosjektene jeg gjør under eget navn, selv om basen av musikere på mange måter er med i alle bandene jeg spiller med, sier Frode.

Jukeboxman

Frode Larsen ga ut "Jukeboxman" i 2002. Denne utgivelsen er på mange måter en fortsettelse av den utgivelsen.

– Men vi har lenge snakket om at vi hadde lyst til å gjøre live-opptak, og bestemte oss for ta opp en serie konserter med tanke på mulig utgivelse. Det blir på en måte et live-dokument av musikken, og jeg føler at vi har fått til live-nerven og stemningen i musikken på scenen. Det er mange biter som skal falle på plass for at det skal klaffe, sier Frode. Han er ganske kresen i forhold til det han gir ut, og det er en av grunnene til at det går noe tid mellom utgivelsene.

– Fire år til neste skive?

– Vi får se om vi ikke får gitt ut noe før det. Vi har jo tatt opp nok låter til et dobbeltalbum, men alle er ikke med på denne skiva, sier Frode og ser fram til to slippkvelder på Jessheim i kveld og i morgen før han drar på landeveien igjen.

Artikkeltags