– Jeg vet fortsatt ikke helt hvor jeg er, lo 24 år gamle Halla da Romerikes Blad møtte ham i gangen bak Sentrum Scene.

– Jeg er en skikkelig bygdegutt, fortsetter han.

I juli spilte den unge artisten på Aurskog Grillfestival. I går startet Harket sin verdensturné med to utsolgte hus på Sentrum Scene. Og ingen mindre enn Romerikes egen Halla ble valgt som support.

– Det er veldig kult. Alt har skjedd veldig fort, sier han.

Møttes i forkant

Den ydmyke artisten dro i land seieren i TV 2s talentkonkurranse «The Voice – Norges beste stemme» i årets sesong.

Martin Halla og Morten Harket deler samme manager, Harald Wiik. Det er han som har fått unggutten inn som support for den verdenskjente stjerna.

– Dette er en spennende opplevelse å ta med seg videre.

Halla forteller at det ikke gikk helt opp for ham hva han ble spurt om da Wiik drøftet ideen om at han skulle varme opp for Harkets konserter i Oslo.

– Jeg hørte noen rykter, men skrev det ikke ned i kalenderen. Så plutselig hørte jeg det av manageren min igjen, forteller han ivrig.

Da Romerikes Blad møtte Halla var det fortsatt to timer igjen til konsertstart, men han kunne fortelle at han verken var nervøs eller hadde møtt Harket ennå. Få sekunder etterpå kom Harket opp trappa og fikk hilst på unggutten. Et raskt «hei» og en håndhilsen var alt artistene fikk tid til før de måtte sette i gang med forberedelsene til konserten.

Egne sanger

I tillegg til å få være support for en verdensstjerne, sang aurskogingen et knippe av sine egne, nye låter i går kveld.

– Det er skummelt å synge noe helt nytt, sier Halla.

Han håper låtene faller i smak hos Norges befolkning. Den nye sangen «Ignited» blir sluppet som singel i løpet av september. I november slippes hele albumet. Artisten har fått god hjelp av Magne Furuholmen, hans mentor fra «The Voice», og musikkprodusent- og sangskriver Martin Terefe.

– Da får Norge høre min musikk utenom «The Voice» for første gang. Liker de ikke det, liker de ikke meg som artist, smiler han.