Lions Club Lørenskog har denne helgen kunstutstilling i Rolvsrud Park. Blant utstillerne er Rino Larsen fra Skjetten.

– Jeg er svært positiv til Lions sine kunstutstillinger. Jeg tror Lions er en bra merkevare, og trekker folk som ellers ikke går i gallerier, sier kunstneren.

Under samme tak

I første etasje på Rolvsrudhjemmet henger kunst fra 30-40 kunstnere under samme tak denne helgen. Mesteparten er grafikk, og Rino Larsen synes kunsten holder et jevnt over bra nivå. At utstillingen ikke er så stor, ser han på som en fordel.

– Jeg har vært i mange gallerier gjennom livet, og det fine med Lions sine utstillinger er at man får se hele kunst-Norge under samme tak. En runde her, så er man oppdatert. Det er fint for folk som liker å følge med på hva som rører seg der ute, sier Larsen.

Han mener utstillingene kan gi nye opplevelser til dem som først og fremst handler veggdekor på Ikea og Bohus.

– Kunst er ikke nødvendigvis så dyrt. Man kan få mye til under 5.000 kroner, påpeker kunstneren.

Brukbart besøk

Kunsthelgen i slutten av november har vært arrangert i flere år, som en del av markedsføringen av leilighetene i Rolvsrud Park. Det har til nå vært AF-gruppen som står bak utstillingen. I år har Lions overtatt arrangementet, med hjelp fra Galleriservice i Lillestrøm.

Initiativtaker Hans Erik Amundsen i Lions Club Lørenskog er så langt fornøyd med oppmøtet.

– Det har vært brukbart besøk. Utstillingen blir gradvis etablert i folks bevissthet, og vi håper enda flere dukker opp på søndag når også julegrana skal tennes av ordfører Åge Tovan, sier Amundsen.

Vinn-vinn

Rino Larsen hadde sin debututstilling i juni, men har allerede gjort seg markert som en populær kunstner. For to uker siden deltok han på Skedsmo Lions Club sin høstutstilling på Skedsmokorset, sammen med nær 100 andre kunstnere. Der solgte han alle bildene han hadde med seg, og havnet på salgstoppen.

– Det var uventet, men så klart det var gøy, innrømmer Skjetten-kunstneren.

Hans Erik Amundsen tror Lions Club Lørenskog vil gå i overskudd med helgens utstilling, og gleder seg til å bruke pengene på lokale, veldedige formål. Det gleder også Rino Larsen.

– Det får ikke blitt bedre. Vi får solgt arbeidene våre, folk får sett og kjøpt kunst, og pengene går til noen som trenger det. Det kalles vel en vinn-vinn-situasjon, smiler Larsen.