Flesket til med tolv band

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Publikum fikk ristet av seg julematen da Lillestrøm jazzklubb serverte ribbejazz med tolv band på en gang.

DEL

- Dette er et arrangement som har vært en drøm for oss lenge i jazzklubben, men vi har ikke helt visst hvor og når vi skulle arrangere det. Etter at kulturhuset sto ferdig hadde vi et flott lokale vi kunne bruke, og vi fant ut romjula er en tid da det skjer lite. Vårt ønske er at folk kommer hit både for å høre god musikk, og snakke med folk, sier leder Odd Brubak av Lillestrøm Jazzklubb.

Hele 700 billetter ble solgt til det store arrangementet, hvor det ble spilt musikk kontinuerlig fra 5 scener. Hele 12 band var i ilden denne dagen, og drøyt halvparten av utøverne er fra lokalmiljøet.

Ikke bare jazz

Hele konseptet gikk ut på at når man hadde kjøpt en inngangsbillett kunne man gå fra scene til scene og oppleve ulik type musikk. Det var tradisjonell jazz med Sharp 9 og Swante Thuresson, samt avslappende jazztoner fra "Made in Corea".

Men til tross for at arrangementet ble kalt ribbejazz kunne man også oppleve annen type musikk fra de ulike scenene på Kulturhuset. Goin' Ape spilte ekte femtitalls rockabilly- musikk, mens man kunne svinge av seg ribbefettet i takt med "Blå resepts" bluestoner.

- Målet vårt er at det skal være noe for enhver smak, en slags "byfest" på vinterstid, uttalte Brubak.

Noen av publikummerne tok det med ro og gikk innom den salen de følte for der og da, mens andre løp rundt for å finne det riktige bandet på den riktige scenen. Det som også var litt pussig var for dem som beveget seg ned i kjelleren mellom lokalene "Connect" og "Black Box". Der kunne man høre en blanding av jazz spilt av "Made in Corea" og rockabillymusikken til "Goin' Ape". En ny stilart, en slags jazzabilly kanskje.

Populær svenske

Palle Wagnberg var den artisten som opptrådte flest ganger i løpet av kvelden. Han løp mellom Teatertorget og puben Molly Malone hvor han spilte jazz på det ene stedet, og visesang på det andre stedet.

- Jeg får ikke spist noe mat i kveld, men jeg er ikke stresset selv om jeg skal spille to steder i løpet av kvelden, sa Wagnberg selv om han løp rundt og rigget til på den ene scenen han skulle opptre på. I tillegg rakk han innom og hørte på to andre konserter på en halv time, før han skulle i ilden selv.

Men det som var det største trekkplasteret var trolig den svenske sangeren Swante Thuresson. Han og Sharp 9 under ledelse av Staffan W-Olsson fra The Real Thing fylte hele Stjernesalen, og det sto også publikummere utenfor døra som ikke fikk sitteplass under konserten.

- Det var kjempegøy at det kom så mange folk for å høre på meg. Jeg synes det var dyktige musikere jeg spilte sammen med, og så synes jeg det nye kulturhuset har blitt flott, uttalte Thuresson etter sin første opptreden.

Etter at Romerikes Blad gikk opptrådte "La Descarga", "Big Chief Jazzband", "Sugar Anne & her good rockin' daddies" og "Modne menn og sønner", så det var mulig å høre både god musikk og danse langt utover nattestimene.

Artikkeltags