–Kall det gjerne en Byfest vinterstid med et bredt musikalsk utvalg, sier Odd H. Brubak, leder av Lillestrøm Jazzklubb som for andre året på rad arrangerer Ribbejazzen sammen med Lillestrøm Kultursenter, i kultursenteret.

Daglig leder Lars Otto Ullereng ser igjen fram mot å få litt liv og røre i de ellers så rolige romjulsdagene.

– Ja, dette er Byfest innendørs, og det ser faktisk ut som om også Ribbejazzen skal bli en årlig tradisjon. I fjor besøkte over 700 mennesker musikkfesten, og i år kan vi allerede fastslå at det blir ny rekord. Billettene går unna og over 500 av i alt 1000 billetter er revet bort, sier Ullereng. Han tror ikke interesserte bør sitte for lenge på gjerdet.

– Hva med en Ribbejazz-billett i julepresang, kanskje til deg selv. Er ikke det litt originalt, da?

For barn og voksne

Ribbejazzen er lagt opp slik at man kjøper et konsertpass og kan vandre fritt rundt i de fem forskjellige konsertlokalene.

På menyen står pop, rock, jazz, soul, funk, gospel, r&b, latin, country og viser.

Lars Otto Ullereng er stolt over hva han er med og serverer.

– Vi har lagt vekt på at det skal være noe for alle, både for de godt voksne og for dem som vil ha et romjulsparty med mye variert musikk og samtidig treffe kjente. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett, sier han.

Barna får også sitt. Før romjulsfesten for de voksne starter går det et barnetog fra Stortorget ned Julegata og bort til kultursenteret. Her vil det bli en times gratis underholdning og godteposer til alle barna, som oppfordres til å kle seg ut som julebukker.

Stort aldersspenn

Den brede musikalske menyen appellerer tydeligvis også til et bredt spekter av publikum. I fjor var aldersspennet fra 20 til 80 år, mens hovedtyngden nok lå et sted mellom 35 og 60 år.

– Vi ble svært positivt overrasket over at hele 700 mennesker fant veien hit i fjor. Årsaken var nok at det ikke skjer så mye ellers i romjula, og at Ribbejazzen var spiselig for alle. Det er den også i år, mener Lars Otto Ullereng. Under den fem timer lange musikkfesten serveres det naturlig nok både vått og tørt.

– Og, ja, vi har også ribbe.

Lillestrøm kultursenter lørdag 29.desember

Les hele artistlisten på www.ribbejazz.no