– Det at musikalen har blitt så populær, er morsomt. Vi merker at flere hører på musikken vår på grunn av musikalen, også folk som vanligvis ikke hører på Ole Ivars, sier bassist og låtskriver William Kristoffersen fra Råholt.

I fjor ble musikalen «En får væra som en er – En Ole Ivars musikal» satt opp på Torshovteatret av Nationaltheaterets Torshovgruppe med blant andre Henriette Steenstrup i en av hovedrollene.

Musikalen har spilt for fulle hus i 2014, og nå settes det opp 24 nye forestillinger. Oppsetningen har nypremiere på Torshovteatret 14. januar, og flyttes til hovedscenen på Nationaltheatret fra og med 17. februar. Allerede nå er mange av januar- og februarforestillingene utsolgt.

Stolt opphavsmann

– Det er jo plass til 700 og vel så det i hovedteatret, mens Torshovs intimteater har plass til bare 175. Jeg er selvsagt svært stolt og begeistret over dette, siden jeg er opphavsmann til nærmere nitti prosent av all tekst og musikk til denne musikalen. Dette året starter veldig spennende for oss. Vi er jo invitert som hedersgjester til premieren på Nationaltheatret 17. februar også. Det blir stort, uttaler Kristoffersen.

I 2014 hadde Ole Ivars 50 års jubileum, og rett før jul ble jubileumsboka «Ole Ivars – På Farten i 50 år» lansert.

Kristoffersen er svært stolt av boka, og sier at den er tenkt som en slags minnebok fra forlagets side. Han håper at folk er interessert i boka, også i 2015.

Historien i bilder

– Det er lagt hovedvekt på flotte bilder i boka. De fleste av disse er tatt av TA-fotografen, Arild Hansen. Han har fulgt oss tett de siste 10–11 årene, og tatt tusenvis av bilder. Han har også laget alle coverbilder på albumene våre fra 2005 og framover, forklarer Kristoffersen. Han forteller at mange av bildene er knyttet opp mot Romerike og romerikinger også.

– Blant annet kom Arild Hansen tilfeldigvis innom Råholt kirke da vi spilte vår aller første førjulskonsert der i 2004. Dette er derfor foreviget, og kirkebildet er godt plassert i boka. I tillegg er også bildet av Pia og meg, utenfor Råholt kirke dagen før vi gifta oss der, forteller musikeren.

Videre sier han at det også er bilde i boka fra hans aller første spillejobb med Ole Ivars.

– Det skjedde på Vertshuset Vormvik ved Eidsvoll sentrum den 11. november 1983, sier han.

Med både en populær musikal og fersk jubileumsbok ser William på 2015 som et lovende år for bandet.

– Dette året ser allerede veldig spennende ut, sier han fornøyd.

På dansebandets hjemmeside kan man se at bandet allerede er booket inn til mange spillejobber i første halvdel av 2015. Foreløpig er ingen av spillejobbene på Romerike.