Gå til sidens hovedinnhold

Fest for musikken og høsten

Artikkelen er over 13 år gammel

Huseby Harvest satte lørdagskvelden i høstens, musikkens og Neil Youngs tegn.

Flere hundre tilhørere tok i løpet av kvelden turen innom Huseby gård, der et knivskarpt høstvær satte en passende ramme rundt musikken. Med både de lokale ungdomsbandene Stasm Orgasm og Lemonstone Circus, og de etablerte rockerne i Young Young og Jetsurfers på programmet, bød kvelden på litt av hvert for enhver smak.

– Musikk passer til alle årstider, men kanskje aller best på høsten. Det finnes ikke noen bedre kur mot depresjoner enn musikk, mener Arild Hammerhaug, en av ildsjelene bak arrangementet.

Så for å kunne høste

Kimen til lørdagskveldens arrangement ble sådd før jul i fjor, under en konsert med bandet Young Neils. Der fikk de fire kameratene Arild Hammerhaug, Bjørn Sandberg, Tommy Dignes, Asbjørn Lundsvoll og Julius Okkenhaug nyss om Drammensbandet Young Young, et band spesialisert på Neil Young-låter.

Tanken om å få bandet med på en konsert på Skedsmokorset ble tenkt, og utpå nyåret begynte prosjektet å rulle. Siden konserten ble lagt til tidlig høst, kom referansen til Neil Young-albumet "Harvest" naturlig. Navnet har likevel en dobbelt betydning.

– For å kunne høste må man så først, sier Hammerhaug.

– Derfor har vi trukket unge lokale band med på prosjektet.

Blant de lokale talentene som fikk sjansen til å vise hva de var gode for, var gutta i Leirsundbandet Stasm Orgasm. Med ny gitarist, men ellers veletablert profil, dro bandet i gang konserten med låter av blant annet Big Bang, Beatles og Oasis.

– Vi setter pris på enhver mulighet til å spille offentlig, og synes de har dratt i gang et bra arrangement her, sier Anders Frydendal, bassist i bandet.

Skape liv

Å skape liv på Skedsmokorset var en annen sentral motivasjon bak å gjøre Husebylåven til konsertlokale for kvelden.

– Det skjer ikke noe uten at noen gjør noe, og vi syntes det skjedde altfor lite her på Skedsmokorset, sier Hammerhaug.

– Vi håper at vi med dette arrangementet kan gi noe til Skedsmokorset-samfunnet.

Harald Jensen (40) og sønnen Stian Waet (13) fra Skedsmokorset var blant dem som hadde benket seg inne i låven alt før første band gikk på scenen. Etter dem å dømme hadde ildsjelene lyktes i å skape noe Skedsmosokningene kunne samle seg rundt.

– Det er bra at det skjer noe her, og ikke minst er det flott at lokale band får en mulighet til å prøve seg, mente de.