Får drømmen oppfylt

Artikkelen er over 14 år gammel

Regissør Roar Uthaug fra Lørenskog får sin spillefilmdebut i år. Han har fått støtte fra Norsk Filmfond til å lage thrilleren "Fritt Vilt". Filmingen starter i februar.

DEL

Filmtalentet fra Fjellhamar takker Mediefabrikken på Strømmen for å ha kommet dit han er i dag. Uten læretida der tror han ikke at han hadde kommet inn på filmskolen på Lillehammer. Han fikk glitrende kritikker for sin eksamensfilm, og gikk til jobben som regissør i Fantefilm i Oslo og produksjon av reklamefilm. Men nå er det duket for langfilm.

Et forlatt fjellhotell

Det er første gang Fantefilm begir seg inn på spillefilmer. " Fritt vilt" er et resultat av en barndomsdrøm som Fantefilm-produsent Martin Sundland og regissør Roar Uthaug har hatt om å lage skrekkfilm.

- Jeg lagde min første skrekkfilm i 8. klasse på Fjellsrud ungdomsskole, hvor jeg gikk rundt med øks og hogg opp kameratene mine. Også i tida på Mediefabrikken gikk det i gørr og splatterfilmer. Så det er gøy plutselig å ha millioner å lage en drøm for, sier 32-åringen, som foretrekker action, spenning og svart humor framfor stillestående filmer.

Manus er skrevet av Thomas Moldestad etter en idé av blant andre Roar Uthaug. "Fritt vilt" handler om en gjeng ungdommer som drar til fjells på jakt etter den ultimate snowboardopplevelsen. Men en av dem blir stygt skadet, og de må søke ly i et vinterstengt fjellhotell, som synes øde og forlatt. Etter hvert begynner det å skje uhyggelige ting. Noen eller noe har tilhold innerst i hotellkjelleren, og vedkommende har ikke godt i sinne. Det er så man ser Jack Nicholson for seg i "Ondskapens hotell" . "Fritt vilt" er inspirert av amerikanske forbilder innen sjangeren, som "The Texas Chainsaw Massacre" og "I know what You did Last Summer". Det går mot 15 års aldersgrense, med andre ord.

Topper laget

Fantefilm har toppet laget med filmprodusenten Axel Helgeland som hovedprodusent. Han har blant annet "Jeg er Dina" og " Ulvesommer" på merittlista. "Fritt vilt" blir en samproduksjon mellom Fantefilm, Helgeland Film og SF Norge. Budsjettet er på 14 millioner kroner. De skal finne sponsorer til de manglende sju millionene.

Roar Uthaug vil ikke si for mye foreløpig, men opplyser at Ingrid Bolsø Berdal (25) fra Trøndelag har en av hovedrollene i filmen. Hun er skuespiller ved Det Norske Teatret, og fikk Heddaprisen som beste debutant i fjor.

– Nå holder vi på med de siste manusomskrivningene, opplyser Uthaug.

– 15. februar reiser vi til Lom for å filme i 35 dager. Leirvassbu fjellstue er location. Dette er en vinterfilm, og for å få den rette stemning er det naturlig at den har premiere i oktober-november i år, sier Uthaug, som gleder seg til å ta fatt.

Artikkeltags