Etterlyser flere konsertscener

VIL I RAMPELYSET: Bandet Anonym fra Skedsmokorset har en drøm om å bli kjent, men vokalist Philip Borthen, Cornelius Eide og Edvard Smith Save skulle ønskes det fantes flere konsertscener på Romerike. Foto: Lisbeth Andresen

VIL I RAMPELYSET: Bandet Anonym fra Skedsmokorset har en drøm om å bli kjent, men vokalist Philip Borthen, Cornelius Eide og Edvard Smith Save skulle ønskes det fantes flere konsertscener på Romerike. Foto: Lisbeth Andresen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Flere band etterlyser konsertscener på Romerike. Roy Botten i Akershus musikkråd sier at deres ønsker kanskje kan bli oppfylt i løpet av året.

DEL

ROMERIKE

– Vi ønsker å spille så mye som mulig, og drømmen vår er å bli kjent. Men på Romerike er det ikke mange steder vi kan spille konserter. Vi skulle gjerne hatt flere steder å spille på, sier vokalist Philip Borthen (14) i det Skedsmobaserte bandet Anonym.

Gutta i bandet har spilt sammen i to- tre år, og prøver å få vist seg fram der de kan. De har allerede spilt konsert under Jessheimdagene, på «Young Harvest» på Skedsmokorset, deltatt i konkurransen «Ønskedrømmen» og deltatt på Ungdommens kulturmønstring (UKM).

– Vi startet å spille konserter på ungdomsklubben «Meieriet» på Skedsmokorset, men i det siste har vi stort sett kun spilt på «Vintermyggen» på Connect i Lillestrøm, sier Borthen.

Ønsker flere spillesteder

Philip Borthen forteller at på konsertserien «Vintermyggen» har de spilt på samme kveld som etablerte artister som både Amund Maarud og Vidar Busk.

– På «Vintermyggen» får både kjente og ukjente artister møtes og spille for hverandre. Det er bra å ha publikum også utenfor ungdomsklubben. For hvis det er noen voksne som hører oss, og liker musikken vår, kan vi kanskje få spillejobber flere steder i Norge, sier Borthen.

Også Kenneth Fjeldstad i metallbandet Requinox sier at det er få muligheter for liveopptredener på Romerike, og han etterlyser spesielt et eget rockested.

– Vi føler at det er vanskelig å få spilt her. Ingen utesteder har en klar rockeprofil, men det trengs en scene for band som prøver å komme seg opp og fram, har Fjeldstad tidligere uttalt til Romerikes Blad.

Trenger et publikum

Roy Botten i Akershus musikkråd er enig med bandmedlemmene over.

– Det er et stort behov for scener for uetablerte band. For øyeblikket er det nesten ingen slike scener på Romerike, og det er blitt færre med årene. På Øvre Romerike er det så å si helt fraværende, sier Botten.

Han mener at det er viktig for unge bandmedlemmer at de får tilstrekkelig med spilletrening foran et publikum. Han sier at det finnes en del steder på ungdomsklubbene som ungdom kan spille på, men han etterlyser flere scener som ikke er tilknyttet til fritidsklubbene.

– Egnede konsertsteder bør ha en fast scene, et fast lydanlegg og det bør være for eksempel en dag i uka som man arrangerer konsert. Det er også et stort behov for rusfrie arenaer hvor band under 18 år kan spille, forteller han.

Kjenner til nye planer

Botten mener at konsertserien «Vintermyggen» er et bra konsept, og han etterlyser flere lignende konsertsteder.

– På «Vintermyggen» har de klart å skape et miljø der både etablerte og uetablerte band og musikere kan opptre for et publikum, uttaler Botten.

UKM er ifølge ham en bra arena for ungdom å vise seg fram på, men han ønsker et mer fast tilbud i hverdagen.

Botten er ikke i tvil om at det er et marked for slike konsertsteder, siden det er mange band der ute som skriker etter steder å spille på.

Han kan avsløre at han kjenner til en ny slik arena som er under planlegging.

– Det kommer et sted i løpet av 2013 på Romerike hvor det blir rom for uetablerte band å spille konserter. Foreløpig kan jeg ikke si noe mer om hvor denne arenaen kommer, sier han hemmelighetsfullt.

Artikkeltags