En utmerket julekonsert

Artikkelen er over 14 år gammel

KONSERT Julekonsert med "Fossegrimen – Blaker Bygdekor" Hilde Fagerbekk (dirigent) Solister og musikere Blaker kirke, søndag 17.30

DEL

Årets julekonsert med Fossegrimen – Blaker Bygdekor utmerket seg på flere måter. Koret hadde dette året satset på en vanskelighetsgrad de mestret fullt ut. Og ulik mange andre julekonserter hadde de evnet å trekke inn flere og verdifulle lokale krefter i et velsunget samarbeid.

Fra tid til annen "koker" det noe i korklangen. Tenorene justerer seg litt inn, til de synger helt reint. Og presisjonen bruker kanskje en og annen takt for å komme på rett spor. Som i en vrien melodiutgave av "Et barn et født i Betlehem".

Men denne kvelden var det en fryd å høre dette amatørkoret. For det aller meste sang de reint og hadde god ballanse mellom stemmene.

Spesielt fint låt det av sopran og alt gruppene da de sang duett i " The little drummer boy" og "Glade Jul". En nydelig klang presterte disse sangerne. Utmerket var det også å høre mannsstemmene så fint avstemt som denne gangen. Her har Hilde Fagerbekk gjort en flott jobb.

Programmet var variert og spennende. Litt for spennende var et musikalsk intermesso med de to musikerne, Ole Kristian Kogstad på keyboard og Ole Andreas Olafsrud på perkusjon og vibrafon. En alt for lang improvisasjon over blant annet "Mitt hjerte alltid vanker", men en langtekkelig røre med ostinater og ubestemte innslag, ble i meste laget. Nei, da var det langt mer interessant å høre koret og deres unge solister.

Joakim Molander var frampå flere ganger. Og hver gang imponerte den unge gutten med en ren og varm stemme. Det gjorde også Maren Bårdseng med nydelig solosang i den svenske "Jul, jul, strålande jul" og Eyvind Alnæs' "Julemotett". I "Joy to the world" var det unge Markus Molander som imponerte med flott spill på trompet. Og flere ganger fargela Randi Ekre klangen med sin fløyte.

En elevgruppa fra Haugtun skole sang med i "En stjerne skinner i natt" og "Come all ye faithful". Det var sjarmerende med både sangere og brummere. Men den siste sangen gikk nok alt for lavt for de unge stemmene.

"O' Helga Natt" av Michael Maybrick, som var Adams virkelige navn, er en gjenganger på Fossegrimens julekonserter. Dette året fikk vi en tostemt versjon med Jonas Molander og en vakker førstestemme fra Anders Dokka.

En neste fullsatt Blaker kirke fikk oppleve et bygdekor i merkbar framgang. Det lønner seg å legge lista i riktig høyde. Da blir det flott musikk.

Jan Rudolf Pettersen

Artikkeltags