En stigende stjerne

EUROPEISK STJERNE: Fetsund-jenta Line Jansrud (28) mottar i morgen en europeisk tv-pris i kategorien «Rising Star» ? stigende stjerne ? under en galla i Kroatia. Foto: NRK

EUROPEISK STJERNE: Fetsund-jenta Line Jansrud (28) mottar i morgen en europeisk tv-pris i kategorien «Rising Star» ? stigende stjerne ? under en galla i Kroatia. Foto: NRK

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Line Jansrud (28) fra Fetsund er ikke bare lege og programleder. Tv-konseptet hennes vant også europeisk pris.

DEL

Onsdag mottar hun pris i kategorien «Rising star» under en tv-sendt prisutdeling i Dubrovnik i Kroatia. Dette er en europeisk prisutdeling for tv-konsepter, og Jansrud er den stigende stjernen i 2014.

– Det er veldig morsomt å vinne denne prisen, sier Jansrud til Romerikes Blad.

– Det jeg er aller mest glad for er at det er Newton-serien om organer som ble sendt inn, sier en reiseklar prisvinner.

Brukt hele seg

Jansrud er utdannet lege, og føler at hun får brukt hele spekteret av det som bor i henne i episodene der Newton-programmet tar for seg kroppens organer og deres funksjoner.

– Og du har bidratt mye selv også i disse episodene?

– Ja, jeg har som sagt fått brukt yrket mitt som lege. Det er ikke bare lett å dissekere organer. Spesielt ikke når det skal fungere på tv, sier 28-åringen.

Til Kroatia

Jansrud reiser selv til Kroatia for å motta prisen.

– Episodene med organer er liksom hjertebarnet mitt. Derfor var det veldig morsomt at vi får pris for akkurat dette, sier hun.

Mer Newton

– Hva skjer framover?

– Vi skal faktisk i gang med å filme nye episoder av Newton, og fire-fem episoder blir faktisk om organer og funksjoner.

– Hva slags organer snakker vi om i denne runden?

– Nå har vi snart tatt for oss alle organer i kroppen, men vi har lyst til å gjøre noe på hjernen, nyrer, urinveier, ryggmarg og lever. Vi får se hva vi ender opp med.

BBC-hegemoni

Tradisjonelt er det britiske BBC som rasker med seg priser og heder fra kåringer som den Jansrud og Newton vant.

Jansruds premie er på 2.000 euro, en pokal, betalt opphold og mulighet til å skaffe praksis i en europeisk tv-redaksjon.

– Hvor har du lyst på et praksisopphold, da?

– Kanskje i Sverige eller i BBC. De er dyktige i de landene, sier Romerikes stigende stjerne.

Artikkeltags